18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

7 Aralık'ta yeni öğretim yılı başladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2008-2009 eğitim öğretim yılını düzenlenen törenle açtı.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kilis Vali Vekili Eren Aslan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Kilis milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Erzurum milletvekili Sadettin Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, daire amir ve müdürleri, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, törende bir konuşma yaptı. Coşkun, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin kendileri için bir yavru vatan gibi olduğunu belirterek, "Sadece bizim için yavru vatan değil aynı zamanda bir küçük çocuk gibidir. Aileler küçük çocuklarını nasıl sever, nasıl korursa bizde Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni öyle sevip öyle korumaya devam edeceğiz. Üniversitemiz 3 fakülte, 3 yüksek okuldan oluşuyor. Kilis'te, yüksek öğrenim 1986 yılında başlayarak bu yıla geldi” dedi.

7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç de, 23 Mayıs 2007 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin kurulduğunu kaydederek, "Üniversitemiz Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu'ndan oluşuyor. 7 Aralık Üniversitesi'nin buraya gelmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Genç üniversitemizde Atatürk ilkelerine bağlı öğrenci yetiştireceğiz. Göreve bilindiği üzere kısa süre önce başladım. 10 yıllık bir plan hazırlayacağız. Hazırlayacağımız stratejide 10 yıl içerisinde neler yapacağımızı önümüze bir hedef olarak koymamız gerekiyor. Üniversitemiz halkımız ve iş adamlarımız ile birlikte büyüyecektir" diye konuştu.

Kilis milletvekili Hasan Kara ise Kilis'in üniversite hayalinin geçen yıl sona erdiğini ifade ederek, "Her şehrin bir hayali vardır. Kilis'in de hayali üniversiteydi, Kilis geçmişte mantık ilminin eğitiminin verildiği bir kenttir. Gaziantep Üniversitesi Rektörümüz 7 Aralık Üniversitesini çocukları gibi gördüklerini belirtti. Bizde küçük çocuğa her zaman sahip çıkılır. Mirasın en büyüğü de küçük çocuğa kalır. Evde evlenen herkes ev alır, kiraya çıkar ama küçük çocuk her zaman evde kalır. Buradan müjde vermek istiyorum. 500 öğrenci kapasiteli yurt yapılması için 16 milyon YTL ödenek ayrıldı. Kısa bir süre içerisinde yurdun temelini atacağız" şeklinde konuştu.

Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu da, Kilisliler'in yıllardan beri üniversite hayali ile yanıp tutuştuğunu dile getirerek, "Geçen yıl bu hayalimiz gerçekleşti. Modern dünyanın çağdaş anlayışını yakalayabilmek ve öğrencilerin en iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla gereken alt yapı ve yapılanma çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır. Yapılanma çalışmalarını tamamladıktan sonra hiç şüphesiz ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yerini alacaktır. Amacımız, kalkınmaya katkıda bulunmak, kültürel birikimi yarınlara aktarmak ve ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olmaktır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin büyümesi, gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Üniversitemizin şu andaki durumuna gelmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Kilis Vali Vekili Eren Aslan ise Kilislilerin üniversite kurulma çalışmaları sırasında tek vücut olduğunu belirterek, "Kilisliler başta olmak üzere hepimiz elimizden gelenin fazlasını yaparak, 7 Aralık Üniversitesi'nin çağdaş bir eğitim kurumu olması, öğrenci ve öğretim üyesi kadrosunun daha da arttırılması için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra Gaziantep Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Hüseyin Filiz, akademik yılın ilk dersini verirken, üniversitesinin kurulmasına emeği geçenler de plaketle ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?