19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

8 Mart etkinliği

Kilis'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kız Meslek Lisesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Kız Meslek Lisesi Koonferans Salonu'nda gerçekleştiren etkinliğe, Kilis valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kız Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Tolu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadınlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Tolu yaptı. Tolu, yaptığı konuşmada, her başarılı erkeğin arkasında muhakkak bir bayan olduğunu vurgulayarak, "Benim 4 tane kız kardeşim var, dördü de öğretmen, 3 kız çocuğum var üçünü de inşallah okutacağım. Eşimde öğretmen bir çalışan bayan ile evliyim. 820 tanede de kız öğrencimiz var okulumuzda, Bayanlar kutsal olduğuna inanıyorum. Türkiye'de çalışan bayan sayısı yüzde 26 oranındadır. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise bu oran yüzde 60'lara yakındır. Herkesi çocuklarının eğitimine önem vermesini, özellikle kız çocuklarının eğitimine önem vermesini istiyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Ana kız okula kampanyası düzenledik. Bu kampanyaya bütün kadınların destek vermelerini istiyoruz. Okumuş aydın kadınlar, okur yazar olmayan bayanları Halk Eğitim Merkezi (HEM) yönlendirsinler. Bayanlar, her zaman eşlerinin arkasında olmuşlardır. Vatanımızın yurt olmasında erkekler kadar çalışmışlardır. Eğer bugün vatanımız yurt olmuş ise kadınlarımızın en az erkekler kadar emeği olmuştur. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Herkesi okuma yazma kurslarına destek olarak, okuması yazması olmayanların eğitimini tamamlamasına yardımcı olmaya çağırıyorum" dedi.

Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz da, bayanların kız ve erkek çocuklarına ne kadar eğitim verildiğini düşünmeye çağırdığını belirterek, "Eğitim sadece okulda verilmez. Biz kadınlar çocuklarımızın her alanda eğitimini sağlamalıyız. Erkek kız ayrımı yapmadan onlara ilk eğitimi veren bizleriz. Acaba bu çocukların yanlış şeyler yapmasının sorumluluğu da bizde yokmu? çocuklarımız bizim için incidir. İncide biliyorsunuz çok kıymetlidir. Hayat sadece bizden ibaret değildir. Ayrılıkların çok gazla olmaması gerekiyor. Bir çok kız çocuğu eğitimlerini ara vererek evleniyorlar. Buna anne olarak izin vermememiz gerekiyor. Biz kız veya erkek çocuğu muhakkak ekonomik özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Yani para kazanması gerekiyor. Erkek kadını dövüyor. Peki bu erkeği doğuran büyüten anneler değil mi? bizim hiç mi sorumluluğumuz yok. Kadınlarımız akşama kadar televizyon karşısında şu kadın programı benim, şu kadın programı senin, şu dizi benim, şu dizi senin diye, televizyon karşısındalar. Televizyona gereksiz işlere ayırdığımızın zamanın bir kısmını çocuklarımıza ayırsak sorun çözülmüş olur. Kilis'te, kızların eğitimine çok önem verilmesi gerekiyor. Sadece okur yazarlık olarak değil, ilk öğretim, orta öğretim ve yüksek öğrenime önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz'a okulda resim öğretmeni Serap Neşe Polat tarafından yapılan resim hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?