24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

ABDI BULUT ve KiRLi DOSYALAR !!!

Sayin Bulut, Kilis´in problemlerine vakif bir insandir fakat Belediyedeki masasinin üzerinde de, Ekrem Çetin´in biraktigi bir sürü pisliklerde tozlanmis bir durumda kendisini beklemektedir.

Kilis´te insaat yaptirmak isteyenler; zorunlu olarak bir Vakfa yardim etmek zorunda birakilmislardi. Yapilan sorusturmalarda, bu vakfa yardim etmis görünen insanlarin sahitliklerine basvurulmadi. Bu nedenledir ki, acilan tüm dosyalar kapatildi. Bunlar kasitli mi yapildi? Bu dosyalar ele alinmadan ve sonuclandirilmadan Kilis´te bir huzur saglanabilmesi imkansizdir.

Bu bagislari yapmak mecburiyetinde zorunlu olarak birakilan kisiler; aldiklari ön ruhsatlari iptal edildiginde, yeniden ruhsat almak mecburiyetinde kaldiklarinda, daire basi 500 Milyon TL  i Vakfa ödemek zorunda birakilmislardir. Yani insanlar haklarini almak icin, vakiflara bagis yapmak zorunda birakilmislardir.

Bu yetmezmis gibi, bu insaatlara -bagisa ragmen- ruhsat verilmedigi gibi, yikim kararlari dahi cikartilmistir.

Kilis Valisi de alinan Yikim kararlarini uygulama yoluna gitmistir. Kilis Belediyesi ile Vali arasinda kalan insaat sahipleri, hakli iken haksiz duruma düsmüsler ve magdur olmuslardir.

Devletin Kilis Yerel Yönetimindeki en büyük temsilcisi olan Kilis Belediye Baskaninin ve Kilis Valisinin biraya gelerek, bu dosyalarin altini desmeleri ve insaat sahibi vatandaslari, devlete kazanmalari, adaletin tecellisini saglamalari sarttir. 

 

isl u ve Kilislileri  adayı olurken, Musabeyli İlçe Belediye Başkanlığı'na Şıhmehmet Yalçın, Polateli İlçe Belediye Başkanlığı'na Metin Polat, Elbeyli İlçe Belediye Başkanlığı'na Aykut Yavuz ve Yavuzlu Beldesi Belediye Başkanlığı'na Bilal Deli aday gösterildi.

Ahmet MiM
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 14:57:22
Güncelleme :29 Mart 2004 Pazartesi 05:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?