25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

AB'li gençler valiyi ziyaret etti

AB ÜLKELERİNDEN GELEN GENÇLER VALİ AYVAZ'I ZİYARET ETTİ

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen 35 öğrenci Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti.

Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi ve Gençlik Gelişim ve Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan Kalite önemlidir, En iyi EVS isimli eğitim projesi 3-10 Nisan 2010 tarihinde Kilis'e, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovenya, Letonya, Hırvatistan, Makedonya, Fransa, İtalya, Kosova, Arnavutluk, Polonya, Yunanistan, Avusturya, Türkiye'den 35 kişinin katılımıyla gerçekleşecek.

AB ülkelerinden gelen gençler Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti. Valilik Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen, toplantıda Vali Ayvaz, Kilis hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Proje Koordinatörü L.Nazan Çoban, yaptığı açıklamasında projenin öncelikli hedeflerinden birisi Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) içerisinde yer almak isteyen STK'ların ve gönüllü hizmette bulunmak isteyen gönüllülerin; AGH ile ilgili uygulamalara ve bilgilere ulaşabileceği gelişmiş bir faaliyet programının izleneceği interaktif bir eğitim gerçekleşmek olduğunu belirtti.

Çoban, "Projemiz Güney Doğu Avrupa Ülkelerini ve Program Ülkelerini bir araya getirerek söz konusu organizasyonlar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında kaliteyi arttırmak üzere tasarlanmıştır. Katılımcılara Avrupa Birliği Gençlik Programı ve AGH felsefelerini ve bu programların spesifik kavramlarını aktarmak. Avrupa Gönüllü Hizmeti programı çerçevesinde uygulanan ve uygulanması planlanan projelerde yer alacak tarafların konuyla alakalı bilgilerini ve becerilerini

geliştirmek. Güney Doğu Avrupa ülkelerinden ve program ülkelerinden gelecek katılımcılarla AGH projelerinde ve gençlik çalışmalarında edinilen kültürler arası boyuttaki deneyimleri paylaşmak. AGH alanında çalışan organizasyonlarla yeni ortaklıklar kurmak ve işbirliği geliştirmek. Geleceğe yönelik çalışmalarda işbirliği kurabilirliği yükseltmek. Gençlik Programı rehberindeki kalite standartlarının sağlanması için tecrübelerin ve bilgilerin paylaşılmasını sağlamak. Gelecekte düzenlenecek projelerin

kalitelerini yükseltmek. Projelerde farklı rolleri üstlenen ortakların davranış, tutum ve beceri üçgeninde kapasitelerini arttırmak. AGH projelerindeki deneyimleri paylaşmak (iyi-kötü örneklerle) potansiyel tehlikeleri engellemek için çözüm yolları bulmak. Kriz yönetimi konusunda tüm katılımcıların yetenek kazanmasını sağlamak. Güney Doğu Avrupa ülkeleri ile işbirliği yapan, gönderen ve ev sahibi organizasyonların karşılaşacakları olası sorunları çözmek. Güney Doğu Avrupa ülkeleri ve program ülkeleri ile uygulanan AGH projelerinde ortaklar arası güveni arttırmak. Uygulanabilir AGH projeleri üretmek ve bunların gerçekleştirilebilmesi için tüm ortakların motive olmasını sağlamaktır" dedi.

AB ÜLKELERİNDEN GELEN GENÇLER VALİ AYVAZ'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 17:19:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 01:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?