19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Adalet Bakanı Ergin Kilis'te

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Cumhurbaşkanlığı makamı, milletimizin birliğini bütünlüğünü perçinlemesi bakımından son derece önemli bir makamdır'' dedi.

AK Parti Kilis İl Kongresi'ne katılmak üzere Kilis'e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kilis Milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu ile birlikte Kilis Yeni Adalet Sarayı'na geldi.  Bakan Ergin ve beraberindekiler, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Şimşek Küyük ve yargıçlar tarafından karşılandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ ÖNEMİ
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, adliye sarayında incelemelerde bulundu, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'den bilgi aldı. Bakan Ergin, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması ve mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda sorularını cevapladı.
Bakan Ergin, bir soru üzerine şöyle konuştu: "Verilen kararın çok tartışılması, Anayasanın 105. maddesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı makamının, milletimizin birliğini bütünlüğünü perçinlemesi açısından son derece önemli bir makam dolayısıyla bu kararın hukuki değerlendirmesi yapılıyor. Şu an, kamuoyunda tartışılıyor. Önümüzdeki süreçte, bu bakanlığımızın önüne geldiğinde değerlendirmeyi o zaman yaparız."

MAYINLI ARAZİLERİN TEMİZLENMESİ
Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Ergin, şunları söyledi: ''Mayınlı arazilerin temizlenmesi, konu şu anda parlamentoda görüşmeleri devam eden bir kanun tasarısı. Çok da uzun bir safahat geçirmiş. Şu an bulunduğumuz Kilis için de önemli, sınır bölgelerimiz için de önemli bir konu. Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri var. Türkiye'nin bu mayınları temizlenmesi yönünde taahhüdü var. Kara mayınlarının temizlenmesi konusunda yapılan anlaşmada Türkiye'nin imzası var,  dolayısıyla mevcut imkanlarını da zorlayarak bu mayınları temizlemek zorundadır. Bunun yöntemi olabilirliği konusunda devletin organları kendi içinde değerlendirmesini yapmıştır. Daha önce, bugün bu konu bir tasarı olarak meclisimizin gündemindedir. Son sözü söyleyecek olan TBMM'dir oradan çıkacak karara hepimiz saygı duyacağız.''

Sadullah Ergin, Kilis'e yarı açık cezaevi açılması için tahsis edilen arazinin dışında kalan bölgenin kamulaştırmasının tamamlanacağını da belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz açık ve yarı açık cezaevlerini önemsiyoruz. Bu tür cezaevlerinin şehrin ekonomisine bir canlılık getirdiğini düşünüyoruz. Çevre illerdeki cezaevlerinde yatan hükümlülerden durumu uygun olanların bu tür cezaevlerine getirilmesiyle oralarda da rahatlama oluyor.''

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul'da öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısının yakalanması için bütün güvenlik güçlerinin çalıştığını ifade etti.
AK Parti Kilis İl Kongresi'ne katılmak için Kilis'e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Ergin, Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı'na isimsiz bir itiraf mektubunun gönderilip gönderilmediği yönündeki sorular üzerine Ergin, ''Şu anda tahkikat devam ediyor. İçişleri Bakanlığı bu konuda büyük çaba sarf ediyor. Güvenlik güçlerimiz büyük çaba sarf ediyor. Konu tahkikat aşamasında, biraz sabır etmek lazım. Bütün güvenlik güçlerimiz, görevlilerimiz zanlıyı yakalamaya çalışıyor" dedi.

Katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun yurt dışına çıkıp çıkmadığı yönündeki soruyu ise Bakan Ergin, "Şu anda bizde öyle bir bilgi yok. İlgili birimlere ulaşmış olabilir ama, biliyorsunuz tahkikat aşaması içerisindedir. Dolayısıyla çok fazla açıklanıyor olması, tahkikat aşamasına zarar verebilir. Tahkikat sonucunun beklemekte yarar var" şeklinde yanıtladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?