19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Ahilik Haftası kutlamaları sürüyor

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB), Ahilik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Ahilik haftası kutlamaları Cumhuriyet Alanına KESOB Başkanı Hasan Büyükköşker ile Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili İbrahim Metin tarafından çelenk konulması ile başladı.
KESOB Başkanı Hasan Büyükköşker ve Oda Başkanları esnaf ziyaretinde bulundu.

Büyükköşker, Esnaf ve Sanatkarların bir çatı altında toplanması için Emlak Kredi Bankası eski binasının satın alındığını belirterek, "Tapu işlemleri bir ay içerisinde tamamlanacak. Esnaflarımız bu binaya taşınacak. Dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye'de ve Kilis'te, bulunan esnafta etkilenmektedir. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

Büyükköşker, Ahilik, akıl, emniyet, adalet, bilim ve ahlaklı çalışma işi olduğunu belirterek, "Ahilik, ticaretin doğurduğu bir esnaf kültürüdür. Günümüz ticaret hayatı asırlar boyunca çarşılarda geçerliliğini sürdüren Ahilik felsefesinin izlerini taşımaktadır. Esnaf kesimi toplumun temel değerleri, gelenek ve göreneklerini de yaşatıyor. Her şeye rağmen Ahilik geleneğinin gereksinimleri esnafımızda var. Bizde esnaf odaları olarak Ahilik kurumunun gereksinimlerini üstlenerek geleceğe taşımaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?