18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Aikidocu polisler

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede başarıyı artırmak, kendilerini daha iyi korumalarını sağlamak için personeline aikido dersleri ve polis savunma taktikleri kursu veriyor.


Kilis Kapalı Spor Salonu'nda polislere verilen aikido derslerini izlemeye gelen Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, aikido eğitmeni emniyet amiri Cengiz Başar'dan derslerle ilgili bilgi aldı.

Akido dersine katılan tüm personel ile tek tek ilgilenen Özhan, polislerin gösterisini izledi. Özhan, aikido dersinin polise verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Polisin eğitimi bitikten sonra ilerleyen sürede vatandaşlarımıza da bu eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Polisimiz hem spor yapacak hem de suçluları zarar vermeden etkisiz hale getirecek. Tüm personelin bu eğitimden geçirilmesini sağlayacağız. Kilis'te bu eğitimin verilmesi çok önemli. Bu konuda eğitmen olan emniyet amiri arkadaşımızın olması bizim için büyük fırsat. Suçlunun suç işlemeden etkisiz hale getirilmesi çok önemlidir. Arkadaşlarımız bir olaya müdahale ederken ne kendileri zarar görmeli ne de suçlu olan zarar görmeli. Polisimizin bir suçluyu kısa sürede etkisiz hale getirerek kelepçe takması onun ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Biz kimsenin suç işlemesini istemeyiz. Aikido dersleri için bize spor salonunu açan Gençlik Spor İl Müdürü Atilla Topalömer ve personeline teşekkür ediyorum" dedi.


Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü ve aikido eğitmeni Emniyet Amiri Cengiz Başar, derslere periyodik aralıklarla tüm personelin katılacağını vurgulayarak, "25 kişilik gruplar halinde verilen aikido dersleri ile polisin toplumsal olaylarda nasıl davranması gerektiği ve yakalanan suçluların araçlara götürülmesi ve etkisiz hale getirilmesi sırasında yaşanan zorluklara karşı neler yapılacağı ve savunma teknikleri öğretiliyor. Eğitimlerimiz haftada 5 gün boyunca 30 saat olarak veriliyor. Bir yandan polis arkadaşlarımıza aikido eğitimi veriyorum, bir yandan da içlerinde eğitmen olmak isteyenleri yetiştiriyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 13:38:24
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 13:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?