19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Aile Hekimliği 12 Nisan'da başlıyor

AİLE HEKİMLİĞİ KİLİS'TE BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından 2009 yılı Şubat ayında Aile Hekimliği uygulamasında pilot iller kapsamına alınan Kilis'te, 12 Nisan 2010 tarihinde Aile Hekimliği'ne geçeceği bildirildi.

Aile Hekimliği ile ilgili olarak Valilik Brifing Salonu'nda yapılan toplantıya Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Vali Yardımcısı Eren Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, Polateli Kaymakamı Harun Ersin Polat, Musabeyli Kaymakamı Harun Yücel, Kilis Defterdarı Bayram Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, daire amir ve müdürleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, tarafından Aile Hekimliği ile ilgili olarak katılımcılara yönelik bir sunum yapıldı.

Dr. Happani, Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, sağlık sisteminde birçok önemli değişikliğin yapıldığını belirterek, "Kamuya ait hastaneler, tek bir çatı altında toplandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli sağlık personeli uygulamasına geçildi. Doktorlar için devlet hizmeti yükümlülüğü getirildi. 18 yaşın altındaki tüm nüfus ve eğitim gören çocuklar, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. Memurlar ve diğer tüm sigortalılar özel

hastaneler ile tıp merkezlerinden hizmet almaya başladı. Sağlık personelinin ücretlerinde iyileştirmeye yönelik olarak performansa dayalı ek ödeme uygulamasına geçildi. Yakın zamanda tam gün yasası çıkarıldı. Aile Hekimliği uygulamasının "Sağlıkta Dönüşüm Programının" en önemli adımlarından biridir. İlimizde 12 Nisan tarihinden itibaren Aile Hekimliği Uygulaması başlanacak. Sağlık ocaklarımız, Aile Sağlığı Merkezlerine dönüştürülecek. Artık herkesin bir aile doktoru olacak. Vatandaşlarımıza daha iyi daha

kaliteli bir sağlık hizmeti sunulacaktır. Vatandaşlarımız, ikamet ettikleri mahallelerin bağlı olduğu sağlık ocaklarına giderek kayıtlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Eksik veya hatalı kayıtlarını düzeltmelerinin Aile Hekimliği'ne geçişte yaşanabilecek mağduriyetleri en aza indirilecektir. 2010 yılı içerisinde ülkemizin tamamında uygulamaya başlanacak" dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ KİLİS'TE BAŞLIYOR
AİLE HEKİMLİĞİ KİLİS'TE BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:29:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 17:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?