25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

AKP İl Başkanı Dal istifa etti

AK PARTİ KİLİS BAŞKANI AHMET SALİH DAL İSTİFA ETTİ

AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için İl Başkanlığı'ndan istifa etti.

Dal, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, 5 yıldır yürüttüğü görevini Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak için bıraktığını belirterek, "Başkanlığını yürüttüğüm süre içerisinde 4 seçim geçirdik. Bunlar 2 referandum, bir genel seçim ve bir de yerel seçimlerdir. Bu seçimlerde AK Parti Kilis'te hep galip çıkmıştır. Başkanlığım süresince hemşehrilerimin her türlü sorunlarıyla bire bir ilgilenerek sorunlarını çözdük. Halkıma daha iyi hizmet vermek için aday oldum" dedi.

Ahmet Salih Dal, şunları kaydetti:

"AK Parti 2002 yılından bu yana hem sosyal demokrat hem de gerçek milliyetçi olduğunu sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya göstermiştir. Biz milliyetçiyiz diye geçinenler gitsinler milliyetçilik kitabını okusunlar ona göre konuşsunlar. Gerçek milliyetçilik ülkesini, vatanını seven, içeride ve dışarıda da ülkesini söz sahibi yapandır. 2002 yılında komşu ülkelerimizin hiç biriyle anlaşamaz iken Başbakanımızın sayesinde şimdi tüm komşu ülkelerimiz ile barışık, dostane ilişkiler içerisindeyiz. Tüm dünya Başbakanımızı ve parmakla gösterirken, Afrika ülkelerinin neredeyse hepsinde büyük elçiliklerimiz bulunuyor ve Türk bayrağımız dalgalanıyor."

Dal'ın istifasıyla boşalan AK Parti İl Başkanlığı'nın ise yapılacak olan temayül yoklaması sonucu belli olacağı, temayül yoklamasına kadar İl Başkan Vekili Mahmut Çetin'in bu görevi yürüteceği bildirildi.

Ahmet Salih Dal'ın yanı sıra milletvekili aday adaylığı için AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Özçil ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Murat Karataş da istifa etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 15:04:04
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 16:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ATİLE KARAOĞLU IP: 212.174.243.xxx Tarih : 21.01.2011 11:49:02

memleketimize   faydalı  insan   olacaksanız  neden   olmasın    kilise   sahip    çıkmak      hepimizin   görevi      tam   destek   veriyoruz        ATİLLA    KARAOĞLU   SEÇİM  SÜRECİNDE    YANINIZDAYIZ