18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

AKP'liler seçim sonucunu kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Kilis'teki zaferini Cumhuriyet Alanı'nda havai fişek gösterisi düzenleyerek kutladı.


Kutlamaya Kilis milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal ve çok sayıda partili yoğun ilgi gösterdi. Milletvekilleri, alana gelişleri sırasında yoğun ilgi nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Türkiye genelinde olduğu gibi Kilis'te de açık ara 1. parti olduklarını belirterek, "Kilis'te oy rekoru kırdık. Üzerimize bir kat daha sorumluluk yüklenmiştir. Seçim çalışmalarında her türlü desteği veren Kilisliler'e buradan sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.


Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti'nin Kilis'te oy patlaması yaptığını belirterek şunları söyledi: "Biz gece gündüz demeden çalıştık. Halkımız da bizlere destek verdi. Bu zafer ortaya çıktı. Şimdi birlik bütünlük zamanıdır. Şimdi hizmet zamanıdır. Seçim zamanı siyaset yapılır. Geri kalan zamanda söz biter sadece hizmet yapılır. Kilis'in kronikleşen su ve konut problemi çözülüyor, hayal bile edemediğimiz doğalgaz, yollar ve diğer altyapı yatırımları yapılıyor. Sadece sorunları çözmekle de kalmıyoruz. Dünya standartlarını yakalama derdindeyiz. Bu ülkede yaşayan herkesin bu halkın iradesine saygı göstermesi gerekiyor. Bunun için de söyleyecek, konuşacak hiçbir şey yoktur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Herkes susacak, milletin iradesi konuşacaktır."


Kilis milletvekili Hüseyin Devicioğlu, milletlerin bazı önemli tarihi günleri olduğunu hatırlatarak, "Bunlardan bir tanesi 3 Kasım 2002 tarihidir. Sizler bu tarihte eskimiş, köhnemiş siyasetçileri çöp tenekesine attınız. Türkiye'nin önünü açtınız. 28 Mart 2004 tarihinde yerel yönetimlerde tarih yazıp eski siyaset mantığını yıkarak başarılı insanları hizmetin başına geçirdiniz. 22 Temmuz seçimlerinde iktidarda olan bir partiyi, oy oranını yüzde 12 artırarak yeniden tek başına iktidara getirdiniz.


Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarı sandıktan patlayarak iktidara geldi. Tabii ki bunun sebepleri vardır. Sizler, bir dönem daha tek başına AK Parti'nin iktidarda kalmasını istediniz" diye konuştu.


Kilis milletvekili Hasan Kara ise AK Parti'nin Kilis'te 3 Kasım 2002 ve 28 Mart 2004 yılında olduğu gibi 22 temmuz tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, "22 Temmuz günü saat 19.30'da Cumhuriyet Alanı'nda Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Kilis'in sonuçları ile ilgili olarak bilgi verdim. Sayın Genel Başkanım'a Kilis'in rahmetli Menderes'ten bu yana hiç olmayan bir oranla oy vererek yine 2-0 yaptığını söyledim. Buradan sesleniyorum. Bugünden itibaren seçim ceketini çıkardım. Hizmet ceketini giyiyorum. Bundan sonra siyaset yapan bazı kamu görevlileri ayağını denk alsın" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?