25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Aktarılma işlemlerine sınırlama

Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan inşaat çalışmaları sonrası, Cilvegözü Sınır Kapısı ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaşanan TIR kuyruğuna kalıcı çözüm bulunması amacıyla, bu sınır kapılarında aktarma işlemlerine sınırlama getirildi. 

Sınır kapılarında yaşanan yoğunluğu önlemek amacıyla Halep'te biraraya gelen Türk ve Suriyeli yetkililer, bir takım kararlar aldı. Dünden itibaren uygulamaya konulan kararlar şöyle: 

"Türk araçlarının Irak'a götürdükleri emtianın, Suriye tarafında Bab el Hawa ve Es Selama Sınır Kapısı'nda Suriye plakalı araçlara aktarma yapılarak Irak'a götürülmesinin önemli zaman kaybına yol açması ve yığılmalara neden olmasından dolayı, aktarma yapacak araç sayısı Cilvegözü karşısındaki Suriye'nin Bab el Hawa'da günde 30 araç, Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Es Selama Sınır Kapısı'nda da 15 araçla sınırlandırıldı. Aktarma çalışmaları saatleri 08.00-20.00 olarak belirlendi. Sabah 08.00'den saat 14.00'e kadar transitlerin geçişlerine olanak sağlanırken, saat 14.00'dan itibaren de Suriye'nin 2 sınır kapısında aktarma yapılacak." 

Ayrıca, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi için araçlardaki 100 litre akaryakıttan sonraki her litre için 5 dolar para cezası uygulanması kararlaştırıldı. 

TOBB'un Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği modernizasyon çalışmaları nedeniyle Irak'a yapılan ihracat, Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapılarına kaydırılmıştı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 09:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?