18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, Anaokulu öğrencilerine trafik kuralları hakkında eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, trafik eğitimin anaokulundan başlayarak verilmesi gerektiğini vurguladı. Özhan, "'Ağaç yaş iken eğilir' atasözü çok önemlidir. Bu yavrularımıza daha anaokulunda trafik eğitimi verdiğimiz zaman büyüyünce trafik kurallarına hem uyarlar hem de çevresindeki kişileri uyarırlar. Çocukların beyni kamera gibi ne verirseniz onu hemen alıyor. Çocuklar trafik konusunda eğitim aldığı zaman araçla giderken, büyüklerini emniyet kemeri, kırmızı ışık uyarısı, motosikletler için kas konusunda uyarıyorlar. Trafik eğitimi Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi anaokulundan başlanması gerekiyor. Trafik uzmanı arkadaşlarımız öğrencilere okullarına giderek, bir program çerçevesinde eğitim veriyorlar. Bazen Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda eğitim veriyoruz. Amacımız ileride büyüdükleri zaman trafik kurallarını daha iyi bilerek hareket etmelerini sağlamaktır" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü eğitim sorumlusu Polis Memuru Mehmet Arslan, İl Emniyet Müdürü Özhan'nın talimatları doğrultusunda okullarda öğrencilere trafik eğitimi verdiklerini belirtti. Arslan, "Geleceğimizin teminatları olan çocuklarımıza trafik kuralları hakkında sürekli slayt gösterisi eşliğinde olarak eğitim seminerleri vermekteyiz. İlimizde özellikle çocuklar ileriki yaşlarda motosiklet tutkusu olduğu için Anaokulu öğrencilerini ve ilköğretim okuluna giden çocuklara motosiklet kullanımı ve trafik kuralları hakkında eğitim vermekteyiz" diye konuştu.

Anaokulu öğrencilerinin eğitim veren trafik uzmanı Polis Memuru Mehmet Arslan, trafikle ilgili birbirinden ilginç sorular sormaları dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?