25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Atık depolama projesi başladı

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Katı Atık Depolama Merkezi'nin yer tespiti ve fizibilite çalışmalarının tamamlanarak hafriyat çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, Yeniyurt ile Çukuroba köyü arasındaki Ceylan Yazısı mevkiinde160 dönüm üzerine Katı Atık Depolama Merkezi yapılacağını belirtti. Bulut, "Kilis Belediyesi olarak yıllardan beri kentte toplanan çöpleri kesmelik diye tabir edilen tarihi mağaraların bulunduğu yere döküyorduk. Çevreye koku ve pislik saçan bu durumun daha fazla gitmesi mümkün değildi. Göreve geldiğimiz zamandan beri çöp sorununu çözmek için çalışma başlattık. Katı Atık Depolama Merkezi'ne GAP ve Çevre ve Orman Bakanlığı destek veriyor. Şuanda hafriyat çalışmalarına başladık. Nisan ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Allah’ın izni ile bir aksilik çıkmaz ise bu yıl sonuna kadar Katı Atık Depolama Merkezi'ni bitirmek istiyoruz" dedi.

Katı Atık Depolama Merkezi son teknolojinin kullanacağını kaydeden Bulut, "Yeni kurulacak olan Katı Atık Depolama Merkezinde çöplerin ayrıştırmalı olarak toplanacak. Tıbbi atık bertarafı, akümülatör ve pillerin toplanma sahası, ömrünü tamamlamış lastiklerin toplama sahası çözümlenerek çevre kirliliği, hava ve yer altı su kaynakları kirliliği önlenmiş olacak ve ayrıştırmalı toplanan çöplerden geri dönüşüm elde edilerek ekonomiye katkı sağlanmış olacaktır. İnsanlığa hizmetin sınırsız olduğu günümüzde, vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı bir çevrede yaşama hakları bilinci ile şehrimizin ve çevremizin temizliği en önemli görevlerimizden birisidir. Kilis Belediyesi olarak daha temiz, daha sağlıklı bir çevrede yaşam standardı sağlamak amacıyla evsel atıkları çevreyi kirletmeden toplayarak sokak cadde ve bulvarlarımızın temizliğine ayrı bir önem verilmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?