26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Avlanma dönemi açıldı

Kilis Avcılar ve Atıcılar Derneği Genel Sekreteri Ökkeş Aslantaş, Avcıların ava başlamadan önce yemin etmesini istediklerini söyledi.

Genel Sekreter Aslantaş, Merkez Av Komisyonu kararlarına göre Kilis'te, 2008-2009 av sezonunun bugün başladığını belirterek, "Avcı arkadaşlardan özelilikle rica ediyorum. Avcı yemini yapmadan ava çıkmasınlar. Yemin çok kısadır. Tüm arkadaşlarımız av öncesi; "Gösteriş ve böbürlenme uğruna katliam yaparak, doğadaki denge ve düzeni bozmayacağıma, av ve doğa ile ilgili bütün kurallara uyacağıma, uymayanları uyaracağıma, insanlığım, ülkem ve namusum adına yemin ederim." diyerek yemin etmeleri gerekiyor. Kilis il genelinde tüm keklik türlerinin avlanması yasaktır. Kilis merkezde avlanması yasak olan alanlar, Hacipoğlu, Süngütepe, Saatli, Kocabeyli, Güneşli, Mağarcık, Bulamaçlı, Gözkaya, Çerçili, Hisar, Deliosman köyleri, Musabeyli ilçesine bağlı, Yuvabaşı, Toğaçgemriği, Kurtaran, Zeytinbağı, Yeşilova, Gökmusa, Aşağıkalecik, Koçcağız, Kaynaklı, Kayapınar, Dutluca, Sabanlı, Belentepe, Yatsıca, Bozkaya, Körahmethüyüğü, Çınar, Gündeğer, Kozlubağ, Ağcakent, Karadut, Yukarıkalecik, Çayıraltı ve Kürtüncü, bölgesinde tüm hayvanların avlanması yasaktır" dedi.

Gerçek avcının avda şans tanıyan avcı olduğunu belirten Aslantaş, "2008-2009 av döneminde ülke genelinde yaban domuzu sürek avı ile ilimiz genelinde tüm keklik ile sansar türlerinin avı yasaklanmıştır. Avına izin verilen av hayvanlarını, gün doğumundan bir saat önce ve gün batımından bir saat sonrasına kadar sadece Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlamak serbesttir. Bu günler dışında avcılarımızın tüm evrakları (Yivsiz tüfek ruhsatnamesi, Avcılık Belgesi ve Avlanma İzin Kartı) tamam olsa dahi, avlanmaları yasaktır. İlimizde avlanma pulu Kilis Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne üye olanlara il geneli için 40 YTL, Türkiye geneli için 80 YTL'den satılmaktadır. Av koruma ve kontrol çalışmaları, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda aralıksız devam etmektedir. Bu nedenle avcılarımızın mağdur olmadan huzurlu bir şekilde av yapabilmeleri için mutlaka avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alarak av yapmaları gerekir. Amacımız Kilis'te, kara avcılığını kontrol altına alarak av ve yaban hayvanlarının sürdürülebilirliğini sağlamak, aynı zamanda evraklarını tamamlayarak av yapan avcılarımızın hakkını korumaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?