18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Avrasya Sirki nefesleri kesti

Kilisliler, ilk kez sirk ile tanıştı. Avrasya Sirki'ni izleyenler vatandaşlar, hem eğlendi hem de heyecanlı anlar yaşadılar.

Avrasya Sirki, Musalla semtinde kurulan dev çadırda Kilisliler ile buluştu. Avrasya Sirki gösterisini, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Belediye Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanrıaşkı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yüzlerce kişinin izlediği gösteri, özellikle çocuklardan büyük ilgi gördü. Türk, Azeri, Gürcü, Kafkas, Ukraynalı ve Bulgar oyuncular, akrobasi ve denge gösterileri, eğitimli hayvanlar, palyaçolar, sihirbazlar ve birbirinden ilginç şovlarla büyük alkış topladı. Palyaço ve sevimli köpeklerin ilginç şovları izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan, leopar, aslan ve dev piton yılanı izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi. Vatandaşlar, kamera, fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile kayıt almaları dikkat çekti.

Farklı ülkelerden 120 kişilik kadrosuyla Avrupa'nın en büyük sirklerinden biri olarak kabul edilen Avrasya Sirki, 2 gün süreyle Kilis'te, gösteri sunacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 13:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?