18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Bakan Ergezen Kilis'te

Suriye İmar ve İskan Bakanı Muhammed Nina Musandat ile Suriye’de ikili görüşme yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’i, Suriye’nin Es Selame Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girişinde, Kilis Valisi Aslan Kütük, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AKP Kilis Milletvekilleri Hasan Kara ve Veli Kaya ile birlikte çok sayıda partili ve daire müdürü karşıladı.

Öncüpınar Mülki idare Amirliği’nde bir süre dinlenen Bakan Ergezen, Kilis Valisi Aslan Kütük’ten ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Gazeteciler tarafından, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün binasında "Oturulamaz" raporu olduğu belirtilerek, bu konudaki görüşleri sorulan Bakan Ergezen, "Küçük sorular sormayın" yanıtını verdi. Ergezen, Kilis Bayındırlık İl Müdürü Abdulkadir Pat’tan bina ile ilgili bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis-Gaziantep duble yol çalışmaları nedeniyle isale hattının zarar gördüğünü belirterek, boruların döşenmesi için Bakan Ergezen’den yardım beklediğini söyledi. Bakan Ergezen, Belediye Başkanına, "Şehir susuz mu kalacak? Sorunu çözemezsek ya senin ya da bizim kafamızı kıracaklar. Niye kafamızı kırdıralım, ben söz veriyorum herkesin önünde. Sen boruları al, ben parasını göndereceğim" dedi.
Bakan Ergezen ve beraberindeki heyet, 25 dakika kaldıkları Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan karayolu ile Şanlıurfa’ya geçti.

iha-kilis
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 22:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?