26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Bakan Kılıç Kilis'te

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kilis'e kazandırmayı hedefledikleri, ihale ve proje aşamasında olan spor yatırımlarının maliyetinin 26,5 milyon lira olduğunu belirtti.

Kılıç, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kilis'te, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Kilis'in önemli yatırımlar aldığını ve daha nice yatırımlar almaya devam edeceğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendilerinin de bölgede yoğunlaştıklarını ifade eden Kılıç, "Sınır vilayeti olmasından dolayı Kilis'e yönelik hassasiyetlerimiz en üst düzeyde. Kilis'e girerken en görkemli kamu binası bana göre Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde inşa ettiğimiz yurt binası" diye konuştu.

Kilis'te 7 ila 7 bin 500 arasında üniversite öğrencisi olduğunu aktaran Kılıç, toplam üniversite öğrencisi mevcudunun yüzde 10'una tek projeyle konaklama imkanı sunduklarını dile getirdi. Kılıç, "İstiyoruz ki öğrencilerimiz eğitimlerini en iyi şekilde tamamlasınlar" dedi.

Devam eden çalışmalar dışında bu yıl Kilis'e bir gençlik merkezi kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Bakan Suat Kılıç, şöyle konuştu:

"Sözleşmesi imzalandı, 3 milyon maliyetli, KDV'siyle 3,5 milyon liralık maliyetli projeyle gençlik merkezini Kilis'e kazandıracağız. Hedefimiz, Valimizin kontrolünde bütün gençlerimizin bu gençlik merkezinin sosyal donatılarından yararlanmaları. Gençlerimizin ve gerektiğinde üniversite gençliğinin buralardan yararlanmasını arzu ediyoruz."

-Yüzme havuzu olmayan il bırakmama hedefi

Bakan Kılıç, Bakanlık olarak Türkiye'de "yüzme havuzu olmayan il bırakmama hedefiyle" bir projeksiyon geliştirdiklerini ifade ederek, kapalı yüzme havuzu olmayan illerden birisinin de Kilis olduğuna dikkati çekti.

Bu yılın yatırım programına Kilis'e kapalı yüzme havuzu yapımını koyduklarını belirten Kılıç, "Şu anda yerelden gelecek evrakların eksiklerinin tamamlanmasıyla ilgili beklentimiz olduğu anlaşılıyor. Arzu ediyoruz ki bir an önce yereldeki bu çalışmalar tamamlansın" dedi.

Kilis'e ayrıca sentetik çim yüzeyli futbol sahası planlandığını ve şu anda projenin ihale sürecinde olduğunu aktaran Kılıç, bunun da yaklaşık 1,5 milyon lira maliyeti olacağını söyledi. Sonradan il olan Kilis'teki spor altyapısına hizmet eden tesislerin, bugün ihtiyaca cevap vermesinin mümkün olmadığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"O nedenle Kilis'te bir spor salonu bizim envanterimizde 'var' görünmesine rağmen, Kilis'e yeni bir spor salonu kazandırmak üzere yıl ortasında bir adım attık. Kilis'e yapmayı planladığımız spor salonu 2 bin 500 seyirci kapasiteli, il merkezi nüfusuyla kıyasladığımızda hayli büyük bir spor salonu. Kalkınma Bakanlığı'na ek yatırım programıyla bunu teklif ettik. Ek yatırım programına, 2 bin 500 kişilik spor salonu dahil edilmiş oldu. 2 bin 500 kişilik spor salonunun bizim hesaplarımıza göre yaklaşık maliyeti 15 milyon lira. Yüzme havuzunun yaklaşık maliyeti 7 milyon lira, yarı olimpik yüzme havuzu olacak, etti 22.... Gençlik merkezinin yaklaşık maliyeti 3 milyon lira, etti 25 ve sentetik çim yüzeyli futbol sahasının maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira, bunu da ilave ettiğinizde Kilis'e kazandırmayı hedeflediğimiz spor yatırımları, ihale ve proje aşamasında olan spor yatırımlarının maliyeti 26,5 milyon lira."

-50 milyon liralık yatırım

Bakan Kılıç, yurtları bahsettiği rakamların dışında tuttuğunu, 750 kişilik yurdun maliyetini bugün başlanacak olsa 20 milyon lira olarak hesaplanabileceğini söyledi. Bunlar bir araya getirildiği zaman sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında tamamladığı ya da ihalesini yapacağı Kilis'teki yatırımların rakamsal karşılığının yaklaşık 50 milyon lira olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu yönüyle bakıldığı zaman hükümetimizin, başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, gençlik ve spor yatırımlarına verdiğimiz önem anlaşılıyor, bölgeye verdiğimiz önem anlaşılıyor, nüfus yapısına bakmaksızın sınır vilayetimiz olan Kilis ilimize verdiğimiz önem buradan çok çok iyi anlaşılıyor." 

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2012 Perşembe 17:23:01
Güncelleme :11 Ekim 2012 Perşembe 17:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?