24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Bakan Pepe Kilis'te

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin dünyada orman yangınları ile mücadele konusunda en başarılı ülkelerden biri olduğunu söyledi. Pepe, aşırı sıcak havanın ormanlık alanlarda oluşturduğu yangın riskine karşı alınan önlemler hakkında da bilgi verdi.


Bir dizi açılış ve inceleme yapmak üzere Kilis'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kilis-Gaziantep karayolunda AK Partililer tarafından karşılandı. Daha sonra Kilis Valiliği'ne geçen Bakan Pepe'yi Vali Nevzat Turhan, milletvekili Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin ile daire amir ve müdürleri karşıladı. Valilik bahçesinde polis merasim mangasını selamlayan Pepe, valilik defterini de imzaladı. Bakan Pepe, daha sonra Vali Nevzat Turhan'dan ilin sorunları ile ilgili brifing aldı.


Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Pepe, orman yangınlarına karşı tüm valiliklere genelge gönderdiklerini hatırlatarak, "Nem ve sıcaklık oranlarının yüksek olduğu yerlerde ormanlık alanlara girilmesini yasakladık. Türk halkı orman yangınlarına karşı çok duyarlı.Türkiye dünyada orman yangınları ile mücadele eden en başarılı ülkelerden biridir. 24 saat görev yapan ekiplerimiz teknik donanımları, araçları, uçak ve helikopterleri ile yangına karşı hazır durumda beklemektedirler. Son olarak Antalya'da peş peşe çıkan yangınlara anında müdahale ederek büyümelerini önledik. Orman alanlarının yüzde 80'inin bulunduğu Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri, özellikle de Antalya, Çanakkale, Muğla ve Balıkesir,Türkiye'de en yüksek yangının meydana geldiği yerlerdir. Bu bölgelerde maalesef havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını oranları artmaktadır. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu çıkan yangınların yanı sıra insan unsuru olmadan çıkan yangınlar da var. Orman yangınları konusunda istihbarat çalışmalarında da bulunuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 18:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem polat IP: 88.247.209.xxx Tarih : 29.06.2007 06:16:18
ne işi var pepenin kiliste icraat ğörelim boş laf karnımız tok bizim