25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Bakan Yıldırım'a zılgıtlı karşılama

Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriyelilerin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürerken, Suriye'ye giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım zılgıtlarla karşıladı.

Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan protokolle bu yıl 17.'si gerçekleştirilen bayramlaşmada, Türk tarafına geçişler sürüyor. Sabah 07.00'den itibaren sınıra gelen Suriyeliler, Suriye tarafında izdihama neden oldu. Bunun üzerine Kilis Valisi Nevzat Turhan, Suriyeli yetkililer ile bir araya gelerek işlemlerin hızlandırılması için görüş alışverişinde bulundu.

Sınırdan geçirilmeye çalışılan kaçak eşyalara el konulurken, 5 kilo çaydan fazlasının geçişine izin verilmiyor. Türk gümrük görevlileri ile Suriyeliler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, bir Suriyeli'nin getirdiği çay içerisinde yapılan aramada 390 adet uyarıcı jel ele geçirildi. Suriyeli gözaltına alınırken görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Bu arada, yakınları ile bayramlaşmak için akrabaları ile Türkiye'ye gelen küçük bir kızın elinde salladığı Türk bayrağı ise ilginin üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye gitti. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişi sırasında Suriyelilerin zılgıt ve alkışlarıyla karşılaşan Bakan Yıldırım'ın, Suriye Ulaştırma Bakanı ve Demir Yolları yetkilileri ile bir araya geleceği bildirildi.

Suriye'nin Halep kentinden Zeynep Hoca, 25 yıldan beri yakınları ile ilk kez bir araya gelmenin heyecanı içerisinde olduğunu belirterek, "Akrabalarımız Kilis'te, İslahiye'de ve Gaziantep'te. Uzun yıllar sonra bayramlaşma nedeniyle bir araya geleceğiz. Bize bu imkanı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 14:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?