25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

'Bayramlaşma polisi'ne özel eğitim

Kilis’te, bu yıl 10.’su gerçekleştirilecek yatılı bayramlaşma uygulamasında görev alacak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 120 personele eğitim verildi. Polislere, güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler anlatıldı.

Yatılı bayramlaşmada görevli 120 polise, Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda eğitim verildi. Yabancılar ve Pasaport Şubesi ve Öncüpınar Emniyet Amiri Hasan Can, bayramlaşmada görev alacak personele, alınan güvenlik tedbirleriyle uyulması gereken kuralları anlattı.

Can, "Bayramın 2. günü, yani bayramlaşmanın ilk günü sarı kartı olanlar Türk tarafına giriş yapacak. Elinde sarı kartı olmayan veya yeşil kartı olanlar kesinlikle alınmayacak. Aynı yöntem bayramın 3. günü ve bayramlaşmanın 2. gününde de sürecek. Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının Türk tarafına geçişlerinin hızlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Geçişler ne kadar hızlı olursa o kadar rahat ederiz" dedi.

16 bin 803 Suriyeli’nin bayramlaşmak için Kilis’e geleceğini belirten Can, sıkıntı olduğu zaman alternatif uygulamaların nasıl devreye konulacağı konusunda da bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 12:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?