26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Belediye İŞKUR hizmet noktası oldu

Kilis Belediyesi hizmet binası bünyesinde "İşkur Hizmet Hoktası" adı büronun açılması hususunda Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil ile Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut arasında protokol imzalandı.

Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil ile Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut arasında bu protokolle vatandaşlara İŞKUR' un hizmetlerinin belediye bünyesinde sunulmasını sağlamış bildirildi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "belediye bünyesinde oluşturulan "İşkur Hizmet Noktası" bürosu, vatandaşlarımızın İŞKUR ile ilgili başvurularına bire bir cevap verecek bu büro sayesine İş arayanların işsiz kaydı yapılabilecek ve güncellenecek, iş arayan profiline uygun açık işler sorgulanabilecek, işverenin iş başvurusu alınacak ve bu başvurular sonuçlandırılıncaya kadar takip edilecek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesi alınıp sisteme kayıt edilebilecek ve talep dilekçesi ile ödeme planı sorgulanabilecek, İşverenin iş yeri kaydı yapılabilecek ayrıca İş gücü uyum programlarına yani kurslara başvurular alınabilecek ve takibi yapılabilecektir. Bu konuda İŞKUR İl Müdürlüğü İle yaptığımız işbirliği sayesinde vatandaşımıza daha iyi hizmet verileceğine inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Özçil de; "Vatandaşlarımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan kurumumuz iş arayanların ve iş verenlerin kurum ünitesine gelmeksizin sunulan hizmetten internetin olduğu her yerden yararlanabilmesine olanak sağlayan e- İŞKUR'u (www.iskur.gov.tr 2008 yılında hizmete açmış ve e- İŞKUR ile iş arayanlar ve işverenler kurumun sunduğu hizmetlerden web sayfamız aracılığı ile elektronik ortamda yararlanması amaçlanmıştır. Ancak, özellikle bilgisayar kullanmayı bilmeyen çok sayıda vatandaşımız İl Müdürlüğümüze gelerek çalışanlarımız aracılığı ile hizmetlerimizden yararlanmayı tercih etmektedirler. Bu durum bazı vatandaşlara kendilerine uzak olan kurum ünitemize gelmesi yönünde hem maddi külfete hem de başka zorluklara sebebiyet vermektedir. İstihdam ve işsizlik konusunda Kurumumuz birçok proje ve çalışmayı hayata geçirmiştir. Bu çalışmalardan biride, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin iş birliği yapmasını ve vatandaşlara kendilerine en yakın noktalardan hizmet verilmesini uygun olacağı düşüncesinden hareketle hazırlanan protokol metninin İl Müdürlüğümüz ile Belediyeler arasında imzalanması Genel Müdürlüğümüzce 4 Ocak 2010 tarih ve 1198 sayılı Olur ile uygun görülmüştür. Bu nedenle, faaliyet alanımızda hizmet vermekte olan İl, İlçe ve Belde Belediyeler ile e- İŞKUR üzerinden bazı hizmetlerimizin Belediyelerin kendi bünyelerinde oluşturacakları birimlerde görevlendirilecek, belediye personellerine Genel Müdürlüğümüz İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca şifre verilmek suretiyle işlem yapma yetkisi verilecektir. Bu bağlamda, Kilis belediyesi hizmet binası bünyesinde "İşkur Hizmet Noktası" adı ile bir büronun açılması ile Kilis halkının hizmetine sunulmuştur. Bu çalışma ve organizasyon başta Kilis halkına olmak üzere her iki tarafa hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 17:42:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 00:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?