26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Belediye işsizlikle savaşıyor

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, belediyelerinin çeşitli destekleme programlarıyla en az bin 500 kişinin eğitilerek nitelik kazandırılan kursiyerlere iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Başkan Bulut yaptığı açıklamada, çalışabilecek durumdaki işsiz ve yoksul vatandaşların gelir getirici faaliyetlere erişiminin sağlanması için çalıştıklarını ifade etti. Bulut, "Bu yolla istihdam oluşturulması amacıyla en az bin 500 kişiye beceri kazandırma ve meslek edindirme kursları açacağız. Bu kurslarda hem becerilerini geliştirip meslek sahibi yapacağız hem de katıldıkları kurslardan ücret vererek aile bütçelerine katkı sağlamış olacağız. Kilis'te istihdam açığı bulunan alanlarda ayrıca yaratacağımız istihdam alanlarında açılan kurslarımızı başarıyla bitirenler iş bulma imkanına kavuşacaktır" dedi.

Başkan Bulut, Kilis Belediyesi'nin Kilis'e doğalgazın getirilmesi için çalışmaları hızlandırdığını belirtti. Bulut, "Doğalgazın kentimizin birçok ihtiyacını karşılayacaktır. Kilis'in gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Kilis'imiz doğalgaz ile daha çağdaş, daha hijyenik ve daha ucuz bir ısınmaya kavuşacak. Çevre açısından da son derece önemli olan doğalgaz ile kirlenmenin de önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

"TOKİ İLE ORTAKLAŞA 312 KONUT DAHA YAPIYORUZ"

Başkan Bulut, Kilis Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin dar gelirli vatandaşlar için 312 adet konut yapacağını belirtti. Bulut, "Kilis Belediyesi olarak kentsel kalkınmanın öncülüğünü yaparak imkanlarımızı en etkin biçimde değerlendirip kentimizde yaşam kalitesinin arttırılması için çalışıyoruz. Daha önce Kilis Belediyesi ve Başbakanlık TOKİ tarafından yaptırılan 864 konutun yanı sıra ilköğretim okulu, anaokulu, cami ve alışveriş merkezi yapılmış çevre düzenlemelerinin yapılması ile birlikte kentimizde
konut sıkıntısı azalmış çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek. Modern bir kent yaşamı sağlanmıştır. Şimdi ise Şorhabil'in kuzeydoğusunda bulunan alana dar gelirli vatandaşlarımız için 312 adet konut yapılacaktır. Bu 312 konutun 92 tanesi ayda 100 TL taksitle dar gelirli vatandaşlarımıza vereceğiz. Bizler bir Kilis sevdalısı olarak Kilis'i yakın bir gelecekte hak ettiği seviyeye ulaştıracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEGİMİZ DEVAM EDECEK"

Başkan Bulut, Kilis Belediyesi amatör spor kulüplerine yapmış oldukları destekleri arttırarak devam ettireceklerini söyledi. Amatör spor kulüplerinin maddi imkansızlıklar içerisinde çalıştıklarını dile getiren Bulut, "Daha önce Amatör Spor Kulüplerine forma, krampon ve spor malzemeleri yardımı ile katkıda bulunduk. Bundan sonrada bu kulüplerimize yardımı esirgemeden arttırarak devam edeceğiz. Bu yardımlarımızın yanı sıra gençlerimizin güzel sahalarda top koşturabilmeleri için kendilerine başlangıçta
tesisleri ile birlikte 2 tane suni çim futbol sahası yaparken, 8 tane de basket ve voleybol sahası yapıp amatör spor kulüplerimizin çoğalması ve iyi şartlarda spor yapmalarını sağlayacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?