25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Bir Ev de Sen Al, Yaşat

Kilis Belediyesi, Eski Kilis Evleri'ni turizme kazandırmak, tarihi ve kültürel zenginliklerin korunmasını sağlamak amacıyla, "Bir Ev de Sen Al, Yaşat" kampanyası başlattı.
Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis'in tarihi ve kültürel zenginliklerinin korunması ve turizme açılması için Eski Kilis Evleri'nin 40-50 yıl öncesinde olduğu gibi aslına uygun olarak restore edilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bu evleri restore edip, Belediye Konukevi başta olmak üzere turizm için çeşitli projeleri devreye koyarak, hizmete açmak istiyoruz. ''Bir Ev de Sen Al, Yaşat'' adlı kampanyamıza tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Geleneksel halk kültürü ve yaşam tarzını gelecek kuşaklara taşımak ve kentimizin tarihi kent dokusunu korumak amacıyla başlattığımız çalışmaların başarılı olması için desteğe ihtiyacımız var. Belediye olarak proje kapsamında satın aldığımız bir evin restorasyonuna başladık" dedi.
Kilis için tarihi evlerin öneminin çok büyük olduğunu ifade eden Bulut, "Tarihi bir Kilis evi, bizim için adeta Kilis'in tapu senedi ve gerçek kimliği gibidir. O evde eskiden yaşayan sahiplerinin yüzlerce, binlerce yıldır Kilis'te yaşadığının ispatıdır. Kilis'in tarihi dokusunu korumaya kararlıyız. Tescilli SİT alanı olarak imar planımızda belirlenen alan için vatandaşlarımızdan olduğu kadar kamu kurum ve kuruluşlarından da gerekli desteği bekliyoruz. Kilis'in tarihi ve turistik kentlerin en önünde gelen bir şehir olarak anılmasını sağlayacağız. Bu şekilde kentimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olacak. Bu işten halkımız ve esnafımız da yararlanacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 00:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?