18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Bir porsuk kadını hastanelik etti

Kilis'te, tarlada çalışan bir kadına saldırarak ısıran porsuk, kadının eşi tarafından taş ve sopayla etkisiz hale getirildi. Porsuk, yaralanan kadınla birlikte traktöre konularak hastaneye getirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kilis'e bağlı Acar köyünde meydana gelen olayda, Döne Kundakoğlu (57) ile eşi Hüseyin Kundakoğlu (65), tarlalarında ot yoldukları sırada yörede "sakar porsuk" olarak bilinen yabani porsuğun saldırısına uğradı. Hüseyin Kundakoğlu, eşini ısıran porsuğu taş ve sopayla vurarak, etkisiz hale getirdi. Daha sonra porsuğu torbaya koyan Hüseyin Kundakoğlu, eşini de yanına alarak traktörle Kilis Devlet Hastanesi'ne getirdi. Döne Kundakoğlu'na Kilis Devlet Hastanesi acil servisinde Dr. Erdal
Erkin Çam tarafından gerekli muayenesi yapıldıktan sonra kuduz aşısı vuruldu. 

Kundakoğlu çifti, porsuğu Kilis Belediyesi veterinerine teslim etmek için uzun süre hastanede bekledi. Kilis'te ilk kez porsuk tarafından bir kişinin ısırıldığını duyan diğer hasta yakınları, neler yaşandığını öğrenmek için çifte sorular yöneltti. Porsuğu görmek isteyen vatandaşlar, Hüseyin Kundakoğlu'ndan torbayı açmasını istedi. Hüseyin Kundakoğlu, eşinin bağırmasıyla yanına gittiğini ve porsuğu taş ve sopa darbeleriyle etkisiz hale getirdiğini söyledi. Döne Kundakoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Ben ilk önce yılan, daha sonra da köpek ısırdı zannettim. Eşim müdahale ederek porsuğu etkisiz hale getirdi. Porsuk bütün darbelere rağmen kıpırdamadı. Daha sonra porsuğu torbaya koyarak hastaneye geldik. Ben daha önce burada bir porsuğun bir insana saldırarak ısırdığını görmedim. Gerekli tedavim yapıldı. Birkaç gün gelip iğne vurulacağım" dedi. 

Bu arada traktörün arkasında, ağzı bağlı torba içerisinde duran porsuğun kokusunu alan çok sayıda kedinin traktörün üzerine çıkması ilginç görüntüler oluşturdu. 

Kilis Belediyesi veterinerine teslim edilen porsuğun Adana Veteriner Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderileceği ve burada yapılan inceleme sonucu kuduz olup olmadığının belirleneceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 12:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abidin aslan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 6.06.2007 20:39:37
galiba çok fazla korkmuş kadın sanki hiç porsuk görmemiş