26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

BTP adayı seçim gezisinde

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kilis Belediye Başkan Adayı Avukat Mehmet Galip Akdağ, esnaf gezisini sürdürerek, vatandaşlardan destek istedi.

Seçim gezisi kapsamında Murtaza Caddesi ve civarında esnafı ziyaret eden BTP Kilis Belediye Başkan adayı Akdağ'ı, Adnan Menderes Parkı'nda misafir eden kalabalık bir grup, BTP adayına sorunlarını anlattı. Çiftçilikle uğraştıklarını ve başta üzüm olmak üzere ürettikleri bütün ürünlerden zarar ettiklerini dile getiren vatandaşlar, 2002 yılı öncesi bin 350 TL'ye kadar sattıklarını üzümün şimdi masrafını dahi karşılamadığını ifade ettiler.

Vatandaşların sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen BTP Kilis Belediye Başkan Adayı Akdağ, bu alanda belediye olarak yanlarında olduklarını belirterek, "Biz Kilis'in doğal zenginliği olan üzüm ve zeytinini değerlendirecek tesisler inşa edeceğiz. Biz üzümden sirke bile yapamıyoruz. 10 milyon bağ tiyeğimiz var. Her bağ tiyeğinden bir şişe sirke üretsek ve bunu sadece 1 liraya satsak 10 trilyon para eder. Belediyenin bu desteği çiftçimize vermesi lazım. Ben kuru üzümün kilosunu 1,5 liraya alsam yine zarar etmem. Çiftçim kazanır ben kazanırım.
Bahçeci esnafımızla ortaklaşa kuracağımız seralarla, kış mevsiminde de çiftçimizin para kazanmasını temin edeceğiz. Vatandaşlarımız Antalya'nın, Mersin'in değil Kilis'in domatesini, salatalığını tüketecek. Biz bu imkanı sunacak güce ve kadroya sahibiz. Belediye meclis üyesi adaylarımız içerisinde çitçilikle uğraşan bilgili ve çalışkan arkadaşlarımızı bulundurmamız, bu projeleri hayata geçireceğimizi gösterir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 20:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?