26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Bu coşku hiç bitmesin

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KİLİS'TE KUTLANDI

Kilis'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Daha sonra etkinliklere Kilis Şehir Stadyumu'nda devam edildi. Törenlere, Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serkan Özgen, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş ve eğitimci katıldı.

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, vatandaşların, öğrencilerin ve törene katılanların bayramını kutladı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Can, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek,

"Milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleriyle birlikte büyük Ata'nın devlet anlayışını oluşturan milli egemenlik duygusunu, Türk milletine aşılayan onurlu ve mutlu gününü kutluyoruz. Devletimizin yönetim sisteminde 23 Nisan 1920 ile başlayan büyük yenilikler ve değişim, Devletimizin ve Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi, ülkemizle ilgili her türlü, siyasal, ekonomik, kararların halkın iradesi ile oluştuğu ve Türk milletine ait olduğu, egemenlik haklarımızdan kısmen ve tamamen vazgeçmemizin mümkün olmadığı gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterisi ayakta alkışlanırken, Halk Eğitim Müdürü Hamit Maraşlıoğlu, yönetimindeki Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KİLİS'TE KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KİLİS'TE KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KİLİS'TE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 11:48:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 16:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?