19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Büyükelçi Gürer Kilis'te

AVUSTURYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HEİDEMARİA GÜRER KİLİS'TE

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Kilis'te temaslarda bulundu.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Avusturya'nın Hatay Fahri Konsolosu Mehmet Kılıçlar ile birlikte Kilis'e geldi. Vali Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Gürer, Hatay'da Fahri Konsolos olarak Mehmet Kılıçlar'ın atandığını belirterek, "Arkadaşımız, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinden sorumludur. Benim eşim Türk olduğu için iyi derecede Türkçe biliyorum. Kilis'e ilk kez geliyorum, Kilis'in, ekonomik, kültürel, tarihi yerleri ile sanayisi hakkında bilgi almak ve temaslarda

bulunmak üzere buraya geldim. Hatay Kilis'e yakın bir vilayet, biz Hatay'da bir dizi etkinlik yapıyoruz. Konserler veriyoruz, buranın tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz. Kilis'e turist getirmek, kültürünü, tarihini tanıtmak istiyoruz. Eğer Kilis'e, turist gelirse buranın çehresi değişir. Bugün Kilis ile ilgili bilgi alacağım, yetkililerden, yakından tanıma fırsatı bulacağım" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise Kilis'in önemli bir kent olduğunu belirterek, "Kentimizin tanıtıma ihtiyacı var. Başta inanç turizmi olmak üzere tarihi yerlerin gezilmesi gerek, kentin ekonomisinin gelişmesi için turiste ve yatırıma ihtiyaç var. Valilik olarak, Kilis'in tanıtımı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben sayın Büyükelçinin ülkesine birkaç kez gittim. İki ülkenin kaynaşmasından büyük yarar sağlanacağını inanıyorum" dedi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer ile Avusturya'nın Hatay Fahri Konsolosu Mehmet Kılıçlar daha sonra Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u makamında ziyaret etti. Bulut, Kilis'in tarihinden bahsederek, kentin tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Oylum Höyükte Bazilika bulundu. Bilindiği üzere bulunan Bazilika çok önemlidir. Kilis'te, tarihi mekan sayısı çok fazla, gerçekten iyi bit tanıtım olursa, kentimize büyük faydası olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra Büyükelçi Güler ile Konsolos Kılıçlar, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu ile bir araya gelerek kentin sanayisi hakkında bilgi aldılar.

Güler ile Konsolos Kılıçlar ziyaretleri sırasında ülkelerinin simgesi olan hediyeler, verirken, Vali ve Belediye Başkanı ise Kilis'e özgü hediyeler verilmesi dikkat çekti.

AVUSTURYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HEİDEMARİA GÜRER KİLİS'TE
AVUSTURYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HEİDEMARİA GÜRER KİLİS'TE
AVUSTURYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HEİDEMARİA GÜRER KİLİS'TE
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:31:02
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 19:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?