19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Cama hayat veriyorlar

KİLİS'TE EV KADINLARI CAMA HAYAT VERİYOR

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında cam boyama ve işleme sanatı eğitimi verilmesine başlandığını belirterek, "15 ev hanımı meslek öğrenerek ev ekonomisine katkı sağlıyorlar" dedi.

Genel Sekreter Mehmet Ali Eryılmaz, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanan SODES projesi kapsamında cam boyama ve işleme sanatı eğitimi ile 15 ev hanımının meslek öğrendiğini belirterek, "İnsan kaynaklarının değişen teknoloji ve üretim biçimlerine uyum yeteneğini arttırarak kadınların ekonomik ve sosyal yönünü geliştirmelerini sağlıyoruz. Sosyal yaşam sürecinde temel önceliklerini ortaya çıkarmak ve kentimizin kalkınmasına katkıda bulunarak, istihdam yoluyla kadın işgücünün artırılması ve sosyal statülerinin belirlenmesi ile ev ekonomisine katkılarını sağlıyoruz. Mesleki Eğitimlerini tamamlamamış ve maddi yetersizlik nedeniyle kendi işini kuramayan genç kız ve kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması amaçlı cam boyama ve işleme sanatı eğitimi verilmesine başlandı. Proje kapsamında, üretim atölyelerinde üretime geçilerek üretilen ürün ve mamuller "Hünerli Eller Kooperatifi" üzerinden iç piyasaya sunulacak" dedi.

Ev hanımlarının meslek edinmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Eryılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Genç kızlarımızın, ev hanımlarının meslek edinmeleri, evlerine bir parçada olsa katkı sağlamalarını önemsiyoruz. Çünkü bayanların ev ekonomisine katkı sağlamaları, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerçekten önemlidir. İl Özel İdaresi olarak 2 yılı aşkın bir süreden beri bayanlara yönelik kurslar açıyoruz. Bayanlar bu kurslara gelerek hem eğitim alarak meslek öğreniyorlar, hemde para kazanıyorlar. Cam

boyama ve işleme sanatı da bunlardan bir tanesidir. 15 ev hanımı meslek öğreniyorlar. Hemde para kazanıyorlar. Kurslar bittikten sonra ellerinde meslekleri olduğu için para kazanmayı sürdürecekler. Ev hanımlarının istihdama kazandırılması bizim için büyük önem arz ediyor".

KİLİS'TE EV KADINLARI CAMA HAYAT VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:17:02
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?