19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Cemil Çiçek Kilis'te

Devlet Bakanı ve Başbakan Yarımcısı Cemil Çiçek, Kilis'in üç önemli sorununun çözülmesi için çalışacağını söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak için Kilis'e gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yarımcısı Cemil Çiçek, Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı. İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Kilis milletvekilleri Hüseyin Devecioğlu, Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, törende yaptığı konuşmada, Kilis Belediye Başkanı seçildiklerinde itfaiye araçlarının yürüyemez halde olduğunu belirterek, "4 tane itfaiye aracımız var idi, 3 tanede son sistem Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği kapsamında hazırladığımız proje kapsamında aldık. Böylece itfaiye aracı sayısı 7'e yükseldi. Güçlü bir itfaiye merkezi kurduk. Suriye'de oluşacak yangınlara müdahale edebilecek durumdayız. Dünya standartlarına göre 25 bin kişiye bir itfaiye aracı düşerken, Kilis'te, yeni itfaiye araçlarının devreye girmesi ile birlikte 11 bin kişiye bir itfaiye aracı düşüyor. Sadece Kilis'te, itfaiye araçları alma noktasında değil, Kilis'in su sorununu çözdük. Kent merkezine verilen su arıtma tesislerinden geçerek veriliyor. Katı Atık projemiz sürüyor. Bununla birlikte çok sayıda yatırım yaptık. At arabalarını kaldırdık. Bir çok projeye imza attık. Halkımız bize destek verirse ikinci dönemde bir çok yatırım daha yapacağız" dedi.

Kilis milletvekilleri Hüseyin Devecioğlu da, 2002 yılına kadar yapılan hizmetin, en az on katı kaynak ayrılarak yarım kalmış, bitirilememiş bir çok yatırımların tamamlandığını belirtti.

Devecioğlu, "Kilis küçük sanayisinden, duble yol, hastane, organize sanayi, Seve Barajı ve içme suyu arıtma tesisi tamamlandı. İl Özel İdaresi ve köylere hizmet götürme birlikleri ile yolsuz ve susuz köylerimizin ihtiyaçları tamamlandı. KÖYDES ve BELDES projeleri ile ulaşılamamış köy kalmamıştır. GAP'ın bitirilmesi ile tarımsal sulamaya geçilecek. Şimdi yılda bir kez ürün alan çiftçilerimiz yılda iki veya 3 ürün alacak. Ürün çeşitliği meydana gelecek. GAP'ın Kilis'e yaptığı sosyoekonomik katkı, şu zamana kadar yapılan yatırımlardan fazla olacak. Çünkü GAP illerinden en az faydalanan yer Kilis'tir. Polateli ilçesinde kurulacak teknopark Kilis'e hayat verecek. Bu proje Cumhuriyet tarihinde belki de en önemli projelerden biri olacak. Çünkü bu 20 milyon Euroluk proje bitirildiğinde 84 fabrika faaliyete geçecek. Yatırımlar doğrultusunda işsizlikle ilgili olarak ta Kilis'imizi güzel günler beklemektedir. Kilis'in kendi kabuğunu AK Parti iktidarı sayesinde kırmaya başlamıştır. Bu yıl ve 2010 yılında inşallah Teknoparkla ilgili yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmeler yapılmaktadır. 3 Kasımda genel seçimde hem 28 Mart belediye seçiminde hem de 22 Temmuz da daha fazla oy vererek tekrar AK partiyi iktidar yapmış oldu. Bu genel başkanımız ve başbakanımıza olan güvenin göstergesidir. Bu destek halkımızın aklı seliminin, istikrar isteğinin, kendisi gibi düşünenleri her zaman baş tacı ettiğinin bir göstergesidir. İnşallah 29 Mart yerel seçimlerinden AK parti olarak büyük bir zaferle çıkacağız. 29 Mart 2009 yerel
seçimlerinden sonra AK belediyelerimizle hizmetlerin daha da artarak vatandaşlarımıza layık olduğu hizmetleri ayaklarına götürülecektir. AK Parti olarak biz her zaman halka hizmet için çalıştık. 2002 yılından beri yaptığımız icraatlar ortadadır" dedi.

Kilis Milletvekili Hasan Kara ise, Kilis'in ufkunun açık olduğunu belirterek, "Elbeyli ilçesinde sulu tarıma geçilmesi için Kayacık Barajından su getirilme çalışmaları sürüyor. Bu su bu yıl içerisinde gelmesi bekleniyor. Afrin Çayı üzerine 2 baraj yapılması için çalışmalar sürüyor. Bu konuda projeler hazırlanıyor. Afrın çayının üzerine 2 baraj kurulduğu zaman Musabeyli ilçesi ve merkeze bağlı köylerde sulu tarım yapılacak. Polateli ilçesinde Teknopark yapılması için çalıyoruz. Bu nedenle Polateli-Kilis kavşağındaki yolun bir an önce yapılması gerekiyordu. Bu yolun ihale çalışmaları sürüyor. Bu yol yapıldıktan sonra Polateli ilçesi İskenderun Limanına bağlanacak. Kilis-Akbez yolundaki çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürüyor. 1950 yıllarda Kilis-İslahiye Karayolu dönemin Orman Bakanı Kilisli Nedim Ökmen tarafından o zamanın imkanları ile kazma ve kürekle yapılmış bir yoldur. Biz bu yolu duble yol halinde yapıyoruz. Musabeyli-Nurdağı yolu çalışmaları başladı. Bu yolu kısım kısım yapıyoruz. Polateli, Elbeyli ve Musabeyli ilçesine dar gelirlilere yönelik Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ev yapılacak. Dar gelirlileri, kerpiç evde oturanlara verilecek bu evler. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kilis Valisi Turhan Ayvaz ise, Kilis'in, 3 önemli büyük projesi bulunduğunu belirterek, "Birinci önemli proje olan sınırdaki mayınların kaldırılmasıdır. Bu bölgedeki mayınlar kaldırıldığı zaman organik tarım yapılacak. İkincisi ise Polateli ilçesinde kurulan teknopark projesidir. Kilis'in kaderi Polateli ilçesine kurulacak olan Teknopark'tan geçiyor. Yapılacak Teknopark üzerine 85 fabrika kurulacak. Yıllık 8 ile 10 milyon dolarlık ciro yapılması planlanıyor. 50 bin kişi çalışacak.

Kilis'te işsizlik sorunu çözülmüş olacak. Kilis'i bırakın il dışından işçi bile gelebilir. üçüncü proje ise Afrın Çayı üzerine kurulacak olan Barajdır. Eğer bu baraj yapılırsa sulu tarımı olacağı için çiftçimiz iş imkanı bulacaktır. Çünkü su tarım başta olmak üzere bir çok alanda önemlidir. Bu üç proje için Devlet Bakanı ve Başbakan Yarımcısı Cemil Çiçek'ten yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yarımcısı Cemil Çiçek ise törende yaptığı konuşmada, mahalli idarelerin önemli olduğunu belirterek, "Kilis için önemli olan 3 proje hükümetimizin gündemindedir. MayınlarKeklemektedir. Kilis'in kendi kabuın kaldırılması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemindedir. Meclis tatile girdi. Yoksa bu yasa çıkacaktı. Nisan ayı içerisinde yasalaşmasını bekliyoruz. Mayınların kaldırılması sadece Kilis için değil diğer sınır illeri içinde önemlidir. Su medeniyettir. Türkiye sanıldığı kadarıyla su kaynakları olan bir ülke değildir. Kendi imkanlarımızı bilmemiz lazım, mevcut imkanı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Hükümet olarak üzerinde en çok durduğumuz konuların başında yönetimidir. Suyu iyi yönetmek lazımdır. Suyun alternatifi yok. Bu ayın 16 ile 20 arasında dünyanın her yanından gelen 20 bini kişinin katıldığı dünya su konferansı yapılacaktır. Türkiye ve dünya için gıda çok önemlidir. Ülkemizde tarım yapma imkanımız var. Ama bunun kaliteli yapılması gerekiyor. Organik yapılması
lazım, ambalajından üretimine varıncaya kadar geniş bir istihdam alanı ile yapılması gerekiyor. Bu tür gıda Organize Sanayilerine önem veriyoruz. Bizim önceliklerimiz arasındandır. Afrın Barajı ile ilgili olarak bana düşen ne varsa yapmaya hazırım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İtfaiye binası Devlet Bakanı ve Başbakan Yarımcısı Cemil Çiçek ve protokol ile itfaiye erleri tarafından açıldı. Çiçek, daha sonra İtfaiye yazılı pastayı kesti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 78.166.155.xxx Tarih : 10.08.2009 10:46:07

!-Kilisin sorunlarının başında ulaşım sorunu gelmektedir.Kilisten Adanaya Ankaraya gitmek için Gaziantepten dolaşmak zorunda kalıyoruz.yol 100 km uzuyor.Bunun yanında kilisin , Öncü pınar sınır kapısının canlanabılmesı için acilen KİLİS -NURDAGI YOLU .yapılmalıdır.Bu yolun üstün evsafta yapılması gerekır tır trafıgını tasıyabılmesı ıcın

2.Kilisi İskenderun limanına bağlayan KİLİS-AKBEZ yolunun  duble yapılması ile hatay gaziantep minübuslerının kilisten gecmesi saglanabilir buda kilise canlılık katabılır.

3.Afrin çayı üzerine kurulacak barajlarla kilisin içme ve kullanma suyu sorunu kökten çözülmüş olur.Bu barajlarla cevrede kı verımlı araziler sulanır köyler kalkınır.

4.İslahiyeden geçen tren surıyeye gecıyo sonra kılıse yaklsıyor neden polıtıkacılarımız tren yolu ıstemezler kılıse anlamıyorum.İslahiyeden kilise neden bir demiryolu olmasınki..belkı hayal..