19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Çetin cinayeti davasında karar

Kilis Belediyesi eski Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'in öldürülmesiyle ilgili davada 3 sanık 25'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, 4 sanık beraat etti. 

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Hasan Aslan, M.Yaşar Kösemez, Mustafa Demir, Lütfü Aslan ve Mehmet Çelebi hazır bulundu. Sanıkların son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, kısa bir ara verdikten sonra kararı açıkladı. Mahkeme Başkanı Şerafettin Saka, tutuklu sanıklar Hasan Aslan, M.Yaşar Kösemez, tutuksuz sanıklar Fatma Demir, Mehmet Aslan, İbrahim Demir ve Döne Bilir'in beraatlarına, tutuklu sanıklar Lüftü Aslan, Mehmet Çelebi ve Mustafa Demir'in ise, Ekrem Çetin ve oğlu Cahit Çetin'i öldürenlere yardım ve yataklık etmekten 25'er yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiğini belirtti. Saka, ayrıca firari sanık Orhan Aslan hakkındaki gıyabi tutuklama kararının devamına karar verildiğini ifade etti. 

Çetin ailesi duruşma sonrası açıklama yapmazken, hapis cezasına çarptırılan Mustafa Demir'in eşi Fatma Demir, adliye çıkışında polis memurlarıyla tartıştı. 

15. Dönem Gaziantep Milletvekili ve Kilis Belediyesi eski Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin, 3 Haziran 2005 tarihinde, Mercidabık Caddesi üzerindeki bir lokantada yemek yedikleri sırada uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 17:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?