25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Çevik kuvvet güçleri nefes kesti

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, izinsiz gösteri yapan eylemcilere yönelik gerçekleştirdiği tatbikat gerçeğini aratmadı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Akpınar Mesire alanı yakınlarında bir tatbikat yapıldı. Tatbikata Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Sülekoğlu, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Canbar katıldı. Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Cavit Özbek tarafından yönetilen tatbikatta, polisin toplumsal olaylara nasıl müdahale edeceği uygulamalı olarak gösterildi. Gerçek gaz bombalarının kullanıldığı tatbikatta göstericilere panzer eşliğinde müdahale edildi. Tatbikat gereği Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, etkisiz hale getirdiği göstericilerin polis olması ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu.

Tatbikat sonunda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, çevik kuvvetin çok önemli bir görevi bulunduğunu belirterek, "Kilis'te, kalabalık bir gruba karşı şu zamana kadar her hangi bir müdahale olmadı. Bu müdahale olmayacak anlamına gelmez. Kilis'te, üniversite var. Toplumsal olay olabilir. Veya bir operasyon sırasında gösteri veya güç kullanma olabilir. Bunun için çevik kuvvetin her zaman eğitimli olması gerekiyor. Sürekli tatbikat yapması gerekiyor. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ben çok önem veren biriyim. Önem verdiğim için buraya gelerek tatbikatı izliyorum. Eğer bir toplumsal gösteri esnasında çevik kuvvet ne kadar başarılı olursa o kadar, diğer şubeler rahat çalışır. Çünkü gösteriyi kışkırtan, provokatör eden kişiler etkisiz hale getirilirse o gösteri başarılı olamaz. Siz işinizi bitirince Terörle Mücadele Şubesi, İstihbarat Şubesi ve diğer şubeler geriye kalanları toparlar. Hepinize bu başarılı tatbikattan dolayı teşekkür ediyorum"

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 17:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?