26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Cinayetin 6. yılında suç duyurusu

6 YIL ÖNCE VURULAN ESKİ CHP'Lİ BAŞKAN VE OĞLUNUN CİNAYETİ AYDINLANAMADI

CHP milletvekili ve Belediye Başkanı Ekrem Çetin'nin öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunmaması üzerine oğlu Hurşit Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 2 bakan ile Kilis'te o dönemde görev yapan bürokratlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

16.dönem CHP'den milletvekili seçilen ve 3 dönem Kilis Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem Çetin'in oğlu Hurşit Çetin, faili meçhul 2 ölümlü suikast olayının işlendiği 3 Haziran 2005 tarihinden 6 yıl sonra yine bir cuma günü ve olay saati olan 13:45'te o tarihte görev yapan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Hurşit Çetin, babası ve kardeşini kaybettiğini belirterek, "Cinayetin 6. yılında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. 'Şüpheli' sıfatıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin bakanları Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu, Kilis Valisi Aslan Kütükçü, başta olmak üzere, o tarihte ilde güvenlik güçlerinin başında bulunan toplam 20 kişi hakkında şikayetçi oldum" dedi.

Çetin, 'AK Parti hükümetleri döneminde faili meçhul yok' ifadesine karşı çıktığını belirterek, " İhmallerle ilgili yapılan suç duyurularından bir sonuç alınamamıştır. Etkili bir soruşturma yürütülmemiştir. Cinayetin tetikçisi ve esas sorumluları ortaya çıkarılamamıştır. Olay faili meçhul olmuştur. Cinayetin hesabı sorulamadı ve daha önceki faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi tetikçi yok, suç aleti silah yok." dedi

Babasının saldırı öncesi tehdit aldığı ve koruma talep ettiğini, kendisinin de Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na tehditlerle ilgili 'yardım' talep ettiğini hatırlatan Çetin, "Hurşit Çetin olarak Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık makamına can güvenliğimiz ile ilgili olarak dilekçeler yazdığım kayıtlarda mevcuttur. Dilekçelerden 2 ay sonra babam ve kardeşim silahla vurulup hayatlarını kaybettiler." dedi.

3 Haziran 2005 tarihinde Kilis'in ortasında uğradıkları silahlı saldırı sonucunda 16 dönem CHP Gaziantep milletvekili ve Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile CHP Merkez İlçe Başkanı oğlu Cahit Çetin birlikte öldürülmüştü.

6 YIL ÖNCE VURULAN ESKİ CHP'Lİ BAŞKAN VE OĞLUNUN CİNAYETİ AYDINLANAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:21:05
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 01:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?