19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Çobanbey İstasyonu hız kazandı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde bulunan Çobanbey Tren İstasyonu'nun 29 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçecek olması nedeniyle hummalı bir çalışma yapılıyor.

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, beraberinde Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile birlikte Elbeyli ilçesine bağlı, Çobanbey Tren İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.

Vali Turhan Ayvaz, Şubat ayı sonu veya Mart ayı içerisinde Suriye Devlet Başkanı Dr. Beşar Esad ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının planlandığı Çobanbey Tren İstasyonu'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.
Vali Turhan Ayvaz, Çobanbey Tren İstasyonu'nun kısa süre açılması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.
Vali Ayvaz, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) yetkilileri ile alanda çalışma yapan firma temsilcileri ile çalışmaların geldiği aşama konusunda bilgi aldı. Firmanın günde 20 saat çalıştığını öğrenen Vali Ayvaz, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile alanda inşaat çalışmalarını yürüten firmanın hızlı bir şekilde çalıştığını belirtti.
Ayvaz, "Çobanbey Tren İstasyonu Kilis, Elbeyli ve Türkiye için çok önemlidir. Ülkemizin ekonomik lokomotifi olacaktır. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz. Çobanbey Hudut hattındaki Mayınların temizlenme ihalesini Kamu İhale Kurumu (KİK) iptal etti. Yeniden Valilik olarak ihale açacağız. İhaleyi pazarlık usulü ile yapmayı düşünüyoruz. İhaleyi kısa bir süre içerisinde bitireceğiz. Tren İstasyonu açılışa yetişecek. Mayınlar ise yetişmeye bilir. Çobanbey Tren İstasyonu'nun hizmet binasının kesin
kabulü yapılmamış, bu konuda mahkeme daha devam ediyor" dedi.
Öte yandan TCDD Çobanbey Tren istasyonu'nun Suriye Devlet Başkanı Dr. Beşar Esad ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılacak olması nedeniyle ray döşeme ve yenileme işlemlerini hız verirken, hizmet binası ve çevre düzenlemesi işlemlerini yürüten firmanın günde 20 saat çalışarak Çobanbey Tren İstasyonu'nu açılışa hazır getirmek için çalıştıkları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 12:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?