18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Çocuk Trafik Eğitim Parkı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis'te Türkiye'de ilk kez Çocuk Trafik Eğitim Parkı kurulacağını söyledi.


Kilis'te İlköğretim çağındaki çocuklar nüfusun azımsanmayacak yüzdesini oluşturduğunu vurgulayan Kilis Valisi Nevzat Turhan, "Kilis il merkezinde 44 adet ilköğretim okulu bulunmaktadır. Bununla birlikte il merkezinde trafikte kayıtlı diğer iller ve 27 plakalı araçlar dahil olmak üzere 28 binin üzerinde araç bulunuyor. Toplam araç sayısının yüzde 56'sı motosikletlerden oluşmaktadır. Bu nedenle trafik ve kask bilincinin yerleştirilmesi için İlköğretim çağından başlayarak temel trafik eğitiminin akıllarda kalacak şekilde uygulamalı olarak verilmesi hayati derecede önem arz etmektedir. Özellikle 7-12 yaş grubundaki çocuklar bisiklet ile başlayarak anne ve babalarının mezuniyet hediyesi olarak bisiklet veya motosiklet söz vermeleri geleceğin potansiyel motosiklet sürücüleri veya yarışçıları olmaya adım atmaktadırlar." dedi


7-12 yaş grubundaki kitleye yönelik açılacak Çocuk Trafik Eğitim Parkının büyük ölçüde faydalı olacağını söyleyen Vali Turhan, bu projenin çocuklar üzerinde kalıcı etki bırakacağını söyledi.

Park alanının büyüklüğünün 12 bin 500 metre kare olacağını vurgulayan Vali Turhan şunları kaydetti;
“Belediyeden alınan yerleşim planı, ölçülerine göre yapılmış olan çizimler, parkta bulunması gereken trafik işaret levhaları listesi, araç ve malzeme listesi, Çocuk Trafik Eğitim Parkları yönetmeliği, başka illerde yapımı tamamlanmış park fotoğrafları ile Bayındırlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan dört sayfalık ön keşif raporu hazırlandı. Proje hayata geçirildiği takdirde Türkiye'de bir ilke imza atılacaktır. Çünkü içeriğinde Türkiye'nin hiçbir şehrinde yer almayan unsurlar bulunmaktadır. Bunların başında şehirlerarası yolları belirten virajlı kısım ve Çocuk Trafik Eğitim Salonu gelmektedir. Parkın içerisinde normalde bulunması gereken kontrollü ve kontrolsüz kavşaklar, anfi tiyatro, şehir içi yollar, üst geçit, depo, piknik alanı, oturma alanı, bisiklet yolu gibi unsurlara ek olarak şehir dışı yollar, araba şeklinde çizilmiş Çocuk Trafik Eğitim salonu ile buraya ait park yeri ve yeşil alan bulunmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 12:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?