26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Çocuk trafik eğitim parkı açılıyor

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI FAALİYETE GEÇİYOR

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Kapsamında, Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesinin faaliyete geçeceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesinin yönetim ofisi, depo, revir ve anfi tiyatro binalarının inşaatı bitirilerek, kullanılır duruma getirildiği belirtildi.

Açıklama şöyle sürdü; " Proje kapsamında ilköğretim çağı çocuklarının uygulamalı trafik eğitimi için 10 adet çift kişilik akülü araba, 10 adet iki tekerlekli büyük bisiklet, 10 adet arka tekerleri destekli küçük çocuk bisikleti ve 8 Adet ATV motosiklet alınmıştır. Çocukların Trafik eğitimini her yerde öğrenebilmeleri için Trafik Güvenlik Kılavuzu hazırlanmıştır. Kilis Belediyesi tarafından eğitim amacıyla 600 metre çocuk trafik eğitim parkının yol zeminin beton kaplaması yapılmaktadır. SODES Projesi kapsamında park çevresinin taş duvar ile çevrilmesi düşünülmektedir. Kasım ayı sonu ve Aralık ayı başı itibariyle Suriye'den konaklamalı 20 öğrenci ve günübirlik öğrenciler getirilerek uygulamalı trafik eğitimi verilecektir. Kilisli 30 ilköğretim çağı öğrencisine ve özürlü öğrencilere proje kapsamında uygulamalı Trafik eğitim verilecektir. Projenin 30 Ocak 2010 tarihinde tamamlanması düşünülmektedir. Proje tamamlandıktan sonra Kilis ilinde bulunan İlköğretim okullarının trafik dersleri uygulamalı olarak çocuk trafik eğitim parkında verilmesi düşünülmektedir. Çocuk trafik eğitim parkının sürekliliği sağlanacaktır. Kilisli ve Suriyeli ilköğretim çağı çocuklarının motosiklette kask kullanımı, bisiklet kullanımı, araçlarda emniyet kemeri kullanımı, okul servisleri ve toplu taşım araçlarına inip binme kurallarını ve Trafik ışıklarını ve işaretlerini uygulamalı olarak öğrenecek Trafik bilinciyle yetişen bir nesil meydana gelmiş olacaktır" denildi.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI FAALİYETE GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 13:08:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?