26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Cumhuriyet Meydanı yenileniyor

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Meydanına katlı otopark ve yeni Cumhuriyet Meydanı yapılacağını söyledi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, yıllardan beri Kilislilerin hayal ettiği Cumhuriyet Meydanının otoparka dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Başkan Bulut, "Belediyemizce projesi hazırlanarak gerekli izinleri alınan Cumhuriyet Meydanına katlı otopark projesi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülerek zeminin altında kapalı otopark yapıldıktan sonra üzeri yeniden tören alanı olarak düzenlenecek. Önümüzdeki günlerde Kilis'in hayallerini süsleyen Cumhuriyet Meydanına otopark yapımı ve yeniden Cumhuriyet Meydanı olarak düzenlemek için çalışmalara başlıyoruz. Kilis'in hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz" dedi.

Başkan Bulut, Kilis Belediyesi tarafından yeni kent merkezi oluşturulması amacıyla yeni Belediye Hizmet Binası yapılacağını kaydederek, "Yeni kent merkezi oluşturulması amacıyla daha önce imar planı yapılarak imara açtığımız Kilis çevre yolunun kuzeyindeki alanda yeni Belediye hizmet binası yapacağız. Ayrıca Belediye hizmet binasının yapılacağı alanda Valilik ve diğer kamu kurumlarına da yer verilerek bir kamusal alan oluşturulacak. Bu sayede vatandaşlarımızın tüm resmi işlemlerini bir bölgede gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.Yeni belediye hizmet binası için yaklaşık 4 milyon TL maliyet hesaplanmıştır. Kaynak olarak İller Bankası’ndan alacağımız krediler ve kendi öz kaynaklarımızdan faydalanarak yeni hizmet binamızı tamamlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?