26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Cumhuryet Meydanına katlı otopark

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Cumhuriyet meydanının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından katlı otopark yapılacağını söyledi.

Milletvekili Kara, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya giden Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ertürk ile birlikte Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ı ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı'nın katlı otopark yapılması için destek istediler.

Yapılan görüşme ile ilgili olarak açıklama yapan Kilis milletvekili Hasan Kara, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın Kilis'te görev yaptığı için kenti çok sevdiğini belirterek, "Kilis'te Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çok sayıda cami ve tarihi yerlerin restorasyon çalışmaları yapılıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında girişimlerimiz sonucu geçen yıl Çalık, Cüneyne, Tabakhane Cami, Kadı Cami, Muallak Cami'nin restorasyonları yapıldı.

Şörhabil Bin Hastane hazretlerinin türbesi ve camisinin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kilis'te, büyük bir otopark sıkıntısı vardı. Cumhuriyet Alanı'nın otopark yapılması için girişim başlattık. Bu alanın tapusunu Kilis Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredecek. Genel Müdürlük de bu alanı katlı otopark yapacak. Genel Müdür Beyazıt, Cumhuriyet Alanı'nın katlı otopark yapılması için Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne talimat verildi. Projesi hazır olan katkı otoparkın bitirilerek Kilis halkının hizmetine kısa süre içerisinde açılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet rtürk IP: 88.226.218.xxx Tarih : 5.11.2008 17:01:56

kilise yaptığı hizmetlerden dolayı sayın başkanımız abdi bulutu katlar başarılarını devemını dört gözden bekliyoruz ayrıca belediye başkanınımızın mesayi arkadaşı alon belediye meclis üyesi ve özgür koop başkanını mehmet ertürk üde başarılarından dolayı tebrik edrim saygılarımla