25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Dar gelirliler için ucuza 2. el kıyafet

Kilis'te, dar gelirli vatandaşlar 1 ile 10 YTL'ye satılan kullanılmış elbise, pantolon, gömlek ve ayakkabıları tercih ediyor. 

Sabah Pazarı'nda ikinci el eşya satan Yusuf Çoban, dar gelirli vatandaşların son zamanlarda pazara büyük ilgi gösterdiklerini belirtti. 

Çoban, pazara gelen dar gelirli vatandaşların kullanılmış elbiseleri tercih ettiklerini söyledi. Çoban, "Bir ile 10 YTL arasında değişen fiyatlara elbise, pantolon, gömlek ve ayakkabı satıyoruz. Eski eşyaları maddi durumu yerinde olanlar getirip satıyor. Biz de satın aldığımız eşyaların üzerine bir miktar kar payı koyarak satıyoruz" dedi. 

Vatandaşların alışveriş sırasında 1-2 YTL için dahi pazarlık yaptıklarını ifade eden Çoban, "Yaz aylarında daha iyi iş yapıyorduk. Kış aylarında bulunduğumuz bugünlerde ise kışlık kıyafet almak için geliyorlar. 2000 yılı krizinden önce pazardan eski elbise alan kimseyi bulmak çok zordu. 6 yıllık süreç içerisinde çok şey değişti. Dar gelirli vatandaşlar, maddi imkansızlık nedeniyle kullanılmış kıyafetleri tercih ediyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 11:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?