25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Demirci esnafı KKSS'ye mayısta taşınıyor

Kilis’te, tamirci ve demirci esnafı, yapımı tamamlanan Kilis Küçük Sanayi Sitesi’ne (KKSS) Mayıs ayında taşınmaya başlıyor. 1976 yılında tamirci ve demirci esnafı biraraya gelerek, site kurmak için kooperatif kurdu.

Temeli de atılan, ancak bir türlü yapımına başlanamayan KKSS’de, daha sonra 2 ayrı kooperatif daha kurulmasına karşın bir türlü ilerleme sağlanamadı. Bu süre zarfında kooperatifin üyelerinin bir kısmının ölmesi üzerine, esnaf bu kooperatifi de feshederek, 1993 yılında tekrar biraraya gelerek, Kilis Yeni Küçük Sanayi Sitesi adı altında bir kooperatif kurdu. Kilis-Gaziantep Karayolu üzerinde kurulan KKSS’ye, 250 esnaf taşınacak.

KKSS Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Gürbüz, 30 Nisan 2005 tarihi itibariyle, 250 esnafın siteye taşınmaya başlayacağını söyledi.

Gürbüz, "Kilis’teki demirci ve tamirci esnafının biraraya gelmesi ve şehrin içerisindeki kötü görünümden kurtulmak için, iki esnaf kuruluşumuzun üyeleri KKSS’ye taşınacak. Ufak tefek eksikliğimiz var, onu da 30 Nisan’a kadar tamamlayacağız. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Bizim için hayal olan bu tesisin bitirilmesinde, Sayın Valimiz Aslan Kütükçü ve milletvekillerimiz Hasan Kara ile Veli Kaya’nın emeklerini inkar edemeyiz. Allah kendilerinden razı olsun, bizlerin böyle güzel bir tesise kavuşması için ellerinden gelenin fazlasını yaptılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 14:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?