26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Doğumu zamanında bildirmeyene ceza

SÜRESİNDE BİLDİRİLMEYEN DOĞUMLARA PARA CEZASI

Kilis İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdiresi Hanife Özge Güneş, süresinde bildirilmeyen doğumlar için 63 TL idari para cezası uygulanacağını söyledi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdiresi Hanife Özge Güneş, yaptığı açıklamada 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 15. maddesi gereği, sağ olarak dünyaya gelen her çocuğun otuz günlük süre içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni doğan çocukların 30 gün içerisinde kayıtlarının yaptırılması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Yeni doğan çocukların süresinde nüfus aile kütüklerine kayıt edilmesinin Adres Kayıt Sisteminin daha sağlıklı çalışması ve güncel tutulmasında ve birçok hizmetin yerine getirilebilmesinde önem taşımaktadır. Bu nedenle Vatandaşlarımızın yeni doğan çocuklarını otuz günlük süre içerisinde yazdırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 68. Maddesi gereği 63 TL idari para cezası

uygulanacağından vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu uyarıya dikkat etmeleri yararlarına olacaktır" dedi.

Güneş, vatandaşa daha iyi hizmet verilmesi için nüfus danışma merkezi oluşturduklarını belirterek, "Vatandaşlarımız işlemleri için geldiğinde nüfus danışmanı arkadaşlarımız ilgili birime yönlendiriyor. Vatandaşlarımız da işlemlerini kısa süre içerisinde tamamlıyor. Böylece hizmet kalitesi artıyor."

SÜRESİNDE BİLDİRİLMEYEN DOĞUMLARA PARA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 14:26:02
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 19:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?