24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Duble yolun yapımı tekrar başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hasan Kara, Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak ile görüştüklerini belirterek, "Kilis-Gaziantep Duble yolu ile Kilis-Ekbez yolu için çalışma başlatıldı" dedi. 

Milletvekili Hasan Kara AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal ile birlikte Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı makamında ziyaret ederek, Kilis-Gaziantep Duble yolu ile Kilis-Ekbez yolu için destek istediklerini söyledi. Bayındırlık Bakanı Özak ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgiler veren Kara, şunları söyledi: 

"Görüşmemizde Karayolları Genel Müdürümüz de hazır bulundu. Bakanımıza gündemimizdeki konuları aktardık. Bakan Özak, Kilis-Gaziantep arasındaki duble yolun tamamlanması talimatını verdi. Önceki firmanın devam etmesinin hukuken mümkün olmadığı için de yolun kalan kısmının yeniden ihaleye çıkarılarak tamamlanacağı garantisini verdi." 

Milletvekili Kara, Bakan Özak ile görüşmesinde Kilis-Akbez arasındaki yolunun da gündeme geldiğini kaydetti. Bakan Özak'ın bu yolla ilgili olarak 'emanet usulü' çalışmaların yıl boyunca devam ettirileceği sözünü verdiğini ifade eden Kara, çalışmalar neticesinde Kilis-Akbez arasındaki yolun daha rahat bir konuma geleceğini vurguladı. 

Kara, Kilis-Akbez yolunun Kilis'in, İskenderun limanına açılması için önemli bir yol olduğunu da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?