18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Düğün magandasına 25 yıl hapis

Kilis'in Polateli ilçesinde düğünde havaya ateş açarak, 17 yaşında bir bayanın ölümüne neden olan kişiye 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, "30 Ağustos 2008 günü Kilis ili Polateli ilçesi Yılanca köyü Karapınar mezrasında Mehmet Kaş'a ait düğünde sanık Y.A. herkesin bulunduğu bir ortamda, olası kasıt ile yaşı küçük Hatice Bulut'u (Kaş), tüfekle öldürmekten dolayı yargılandığı Kilis Ağır Ceza Mahkemesince sonuç olarak 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştır.

Toplumumuzun bazı kesimlerince, düğün merasimlerinde, bazı spor aktivitelerinin sonunda, bazı konvoylarda silahla ateş etmek maalesef uygulana gelen kötü bir adet olarak varlığını sürdürmektedir. 5237 sayılı Yeni Türk Ceza Kanunu'nda bu şekildeki ortamlarda atılan mermilerle meydana gelen ölüm olaylarına ağır cezalar verilmektedir. Bu nedenle Kilis merkezde ve ilçelerinde yaşanan halkımızın, bundan sonra yapılacak düğün eğlence ve konvoylarda silahla rast gele ateş etmekten sakınması, istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması için halkımızın yanlış olarak uygulanan bu adeti terk etmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:37:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 01:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?