19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

e-fatura dönemi başladı

Türk Telekom Kilis Başmüdürü Hüseyin Sedat Akdemir, kurumlarında "e-fatura" döneminin başladığını söyledi.

Akdemir yaptığı açıklamada, e-fatura ile Türkiye'de yılda 4 bin 200 ton kağıdın tasarrufu edileceğini ve 100 bin ağacın yok edilmesini engelleyeceğini belirtti. Akdemir, "Türk Telekom, Maliye Bakanlığı'ndan aldığı onayla, 1 Şubat 2008 tarihinde elektronik fatura dönemini başlatmış, faturaların müşterinin e-posta adreslerine ya da SMS yoluyla cep telefonlarına elektronik ortamda gönderilmesini mümkün hale getirmiştir.

Şirketimiz bu uygulaması ile çevre konusundaki duyarlılığını göstermiş, 2008 yılı sonu itibarıyla Türk Telekom web adresinden veya 444 1 444 numaralı telefondan başvuru yaparak e-faturaya geçen müşterilerini faturalarını, e-mail ile göndererek ve kendi arşivi için düzenlediği nüshayı da, elektronik ortamda saklayarak iki kat fazla kağıt tasarrufu sağlamıştır.

Bu proje ile yılda yaklaşık 4 bin 200 ton kağıt tasarrufu yapmayı hedefleyen Türk Telekom aynı zamanda Türkiye ekonomisine katkıda bulunacaktır. E-Fatura projesi ile Türk Telekom, Türkiye'de yeşil alanların ve ormanların korunmasına katkı sağlayarak 'E-Fatura Ormanları' projesi ile çevre konusundaki farkındalığını ortaya koymuştur" dedi.

Akdemir, Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom'un "e-fatura" projesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şirketimiz e-fatura uygulaması ile bir yılda yaklaşık 100 bin ağacın yok edilmesini engelleyecek 1 milyon 200 bin kilogram karbondioksitin emilmesini sağlayarak 100 bin ailenin yıllık ihtiyacı olan oksijenin atmosfere verilmesi sağlanacaktır. Kampanya ile doğal çevreyi korumak için hedeflenen bölümüdür. Doğal çevreyi korumak kadar önemli olan diğer bölümü ise ülke genelinde 100 bin ağaç dikilmesidir. Kampanyamız sonuç açısından en güzel bölümü olan fidan dikiminin Türk Telekom'un 81 ili kapsamasını
hedefleniyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?