26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Elbeyli'de 600 öğrenciye yardım

Elbeyli İlçesi'nde eğitim gören 600 öğrenciye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardım yapıldığı bildirildi.

Elbeyli SYDV Müdiresi Betül Hacıömeroğlu, merkez ilçe ve köylerinde okuyan 600 öğrenciye kırtasiye ile giyim yardımında bulunduklarını belirterek, "Kaymakamımız Davut Sinanoğlu, 2008-2009 eğitim ve öğretim geçen başlaması nedeniyle yaptığı okul gezilerinde bir çok öğrencinin maddi durumunun yerinde olmadığını tespit etmesi üzerine bizlere talimat verdi. Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda, hareket ederek, yaptığımız çalışma sonucu 600 öğrenciye çanta, mont, pantolon, önlük, ayakkabı ve benzeri yardımda bulunduk. Elbeyli ilçesi genelinde maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimizin okuyup başarılı olmaları için gereken yardımları yapıyoruz. Yarınlarını güvencesi olan çocuklarımızın okuyup başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapılacaktır" dedi.

Eğitim öğretimin çok önemli olduğunu vurgulayan Hacıömeroğlu; "İlçemiz ve bağlı köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun maddi durumu iyi değildir. Çocuklarını çoğu zaman ilk öğretim okulunu bitirince orta öğretime göndermiyorlar. Maddi imkansızlardan dolayı bazı vatandaşlar çocuklarını okula hiç göndermiyorlar. Kaymakamımız Davut Sinanoğlu'nun talimatları doğrultusunda ilçemizde oluşturulan heyetle köyler tek tek gezilerek okula gitmeyen çocukları tespit ediyoruz. Aileleriyle görüşmeler neticesinde onları okula kazandırdık. SYDV tarafından maddi durumu yerinde olmayan çocukların eğitiminin devamının sağlanması için çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?