25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Elbeyli'de su şebekesi yenileniyor

Elbeyli İlçe Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkan, 2 ay içerisinde Elbeyli içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.

Özkan, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Projesi kapsamında yaptırılan Elbeyli şehir içi içme suyu şebekesinin yenilenme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Özkan, "Şehir şebekesinin yenilenmesi ile birlikte kayıp kaçak oranında büyük mesafeler almış olacağız. Daha da önemlisi şehre verdiğimiz suyun kalitesi de artmış olacak. Yapılan ihale gereği 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi gereken şehir içi içme suyu şebekesi tahminimize göre 2 ay sonra tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımızın Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi kaliteli su tüketmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Su hayattır. Susuz bir yaşam düşünülemez. Yapılan kazılar nedeniyle ilçemiz kötü durumda farkındayız. Ama su şebekesinin yenilenmesinden sonra asfalt sorununa bir an önce el atıp ilçede asfalt yer kalmayıncaya kadar bitirmek için çalışacağız. Bir çok il ve ilçe, şehir içi suyu içme şebekesini yenileyemiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle biz ise Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Projesi kapsamında yeniliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 11:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?