25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Emniyetten öğrencilere gezi

KİLİS EMNİYETİ BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü 3 ayrı etkinlik düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Tarafından Finanse edilen "Türkiye- Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" çerçevesinde yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkında Suriyeli 20 öğrenciye İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi verildiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle sürdü;

"Verilen eğitim sonrası başarılı olan öğrencilere sertifika düzenlenmiştir. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Gaziantep Hayvanat Bahçesine götürüldü. Kilis ve Gaziantep"in tarihi ve turistik yerleri gezdirilmiştir. Yapılan etkinlikler ve Türkiye Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde Kilisli ve Suriyeli öğrenciler arasında sıcak kaynaşmaların yaşandığı görülmüştür. Rehber öğretmenleri eşliğinde ilimizdeki eğitim faaliyetlerini tamamlayan öğrenciler Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriyeli yetkililere teslim edilerek ülkelerine dönmüşlerdir.

İkinci etkinlikte ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci gençliğinin tarih bilincini arttırarak, milli şuuru yükseltmek, milli birlik ve beraberliğini pekiştirmek, polis öğrenci kaynaşmasını sağlamak, birlikte hareket etme kabiliyetlerini arttırmak amacıyla 2 otobüs ile kişilik öğrenci ve yönetici grubuyla, Gaziantep ili tarihi mekanları kapsayan gezi programı planlandı. Gezi yarın başlayacak. Üçüncü etkinlikte ise öğrenci gençliğinin tarih bilincini arttırarak, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, milli şuuru yükseltmek, polis öğrenci kaynaşmasını sağlamak ve birlikte hareket etme kabiliyetlerini arttırmak amacıyla "Polis Gençlik El Ele Tarihimizle Başbaşa" konulu gezi tertip edilecek. 49 kişilik öğrenci ve yönetici grubuna, 10-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında; Ankara (Anıtkabir, eski T.B.M.M.), Bursa (Osman ve Orhan Gazi Türbeleri), Çanakkale (Gelibolu), ve Konya (Mevlana ve Selçuklu eserleri) illeri tarihi mekanlarını kapsayan gezi programı planlanarak, 10 mayıs pazartesi günü hareket edecek"

KİLİS EMNİYETİ BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
KİLİS EMNİYETİ BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
KİLİS EMNİYETİ BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 15:25:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?