26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Esnaf denetimden memnun

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Basın Sözcüsü Şevket Memiler, belediye tarafından esnaflar üzerinde yapılan iş yeri açma ruhsatı denetimlerinden memnun olduklarını söyledi.

KESOB Basın Sözcüsü Şevket Memiler, yaptığı açıklamada, esnafın hiç bir denetimden kaçmaması gerektiğini belirterek, "Kilis Belediye Zabıta Müdürlüğü, iş yerleri üzerinde iş yeri açma ruhsatı denetimi yapıyor. Odalar olarak biz bu denetimden memnunuz. Çünkü, bir iş yerini açan esnaf tüm işlemlerini yaptırmak zorunda, haksız rekabet oluşuyor. Örneğin bir esnafımız tüm belgelerini tamamlamış, tüm izinlerini almış, ama bir başka esnaf hiç bir belgesini tamamlamamış ve iş yeri açma ruhsatını da almamış, ne oluyor. Esnaf arasında haksız rekabet oluyor. Bu konuda Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'a ve Zabıta Müdürü Hüseyin Karadaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

Esnafın her konuda denetimi hazır olması gerektiğini vurgulayan Memiler, "Aynı duyarlılığı Vergi Dairesi'nden de bekliyoruz. Çünkü bir vatandaş iş yeri açmak için Vergi Dairesi'ne başvurduğunu vergi levhasını hazırlayıp veriyorlar. İş ne olursa olsun o meslek grubuna bakılmıyor. Bu kez vergi levhasına alan esnaf bağlı bulunduğu odaya hiç uğramadan hatta odaya kayıt yaptırmadan işe başlıyor. Bir süre sonra bir şekilde iş yerini kapatmak istediğinde kapatamıyor. Çünkü oda kaydı yok. Odadan fiş ve fatura almamış, böylece esnaf arasında haksız rekabet oluştuğu gibi kayıt dışı da ortaya çakıyor. Bizim Maliye yetkililerinden istediğimiz şudur. Bir kişi Vergi Dairesi'ne vergi mükellefi olmak için geldiğinde oda kaydı istenmesidir. Eğer oda kaydı yapılmış olursa her hangi bir sorun çıkmayacaktır. Bizde oda başkanları olarak rahat ederiz. Nerede ise bütün odalarda bu tür sorunlar var. Esnaf ile oda başkanları arkadaşlar karşı karşıya geliyor. Kayıt dışındaki esnafın kayıt içine alınması için de bu yöntem uygulanmalıdır. Herkes vergisini veriyor, odaya kayıt yaptırıyorsa, iş yeri açan kişilerde yasaya uymalıdır. Biz Kilis Defterdarı Bayram Yıldız olmak üzere vergi çalışanlarını bu konuda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:41:40
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 22:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet öz IP: 85.99.46.xxx Tarih : 18.05.2009 10:50:26

sagolasın baskan maliye duymuyormuusn adam haklı  iş yapın