19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Esnafa sıfır faizli kredi müjdesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, imalatçı esnaf ve sanatkara yönelik "sıfır faizli" kredi desteği programı başlatıldığını söyledi.

Devecioğlu, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarın finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve piyasada yaşanan nakit sıkışıklığının bir ölçüde giderilmesi için Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkara yönelik "sıfır faizli" bir kredi desteği programının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatıldığını belirtti.
Devecioğlu, kredi desteği programın 20 Ağustos Çarşamba gününden itibaren başlanacağını kaydederek, “Yeni uygulanacak programda 5 bin esnafın yararlanması öngörülüyor. Esnaf ve sanatkar başına 25 bin YTL'ye kadar olan kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanacak. İlk ayı ödemesiz 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeyle verilecek kredi ile esnaf ve sanatkara toplam 125 milyon YTL kredi kullandırılacak. Programdan esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı, kapasite raporuna sahip olan imalatçı esnaf ve sanatkar KOSGEB veri tabanına kayıt olarak yararlanabilecek. Programda esnaf ve sanatkar kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapacaklarını ve işletme başına 30 bin YTL'ye kadar kredi kullandırılacak. Yararlanmak isteyenler 20 Ağustos tarihinden itibaren 5 özel ve 3 kamu bankasına başvurabilecek'' dedi.

Devecioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a esnaf ve sanatkarlar adına "sıfır faizli" kredi desteği için teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel sayal IP: 88.250.72.xxx Tarih : 9.08.2008 19:05:19

imalatçı olmayan kahveci,bakkal ve bunun gibi esnaflar ne olacak bu imkandan bunlar yararlanmayacakmı