25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Fakir ailelere inek dağıtıldı

Kilis'te, Avrupa Birliği (AB) hibe fonundan sağlanan krediyle alınan 9 inek fakir ailelere dağıtıldı.

AB hibe fonları tarafından kabul edilen Kilis Hayvancılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi çerçevesinde alınan 9 ineğin dağıtımı için tören düzenlendi.

İnek dağıtım töreni Kilis Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi (ÇMKM) Hizmet Binası'nda önünde yapılan dağıtıma, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, ÇMKM Başkanı Mehmet Kara ve inek alacak vatandaşlar ile Proje Koordinatörü Mahmut Koyuncuoğlu hazır bulundu.

Dağıtım esnasında bir konuşma yapan ÇMKM Başkanı Mehmet Kara, Kilis Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi olarak AB projesi kapsamında hazırladıkları projenin ikinci etabında hibe edilen ineklerin Adana'dan getirilerek hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Kara, "AB projeleri çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Hale hazırda bulan projeler ile yeni hazırlayacağımız projelerle de çiftçilerimize daima destek olacağız. Verilen bu ineklerin sağlık kontrollerini sürekli olarak yaptırarak, kontrollerimiz devam edecektir. Bu tür projelerin devam ettirilmesi gerekiyor. AB fonlarından Kilis olarak daha fazla yararlanmamız gerekiyor" dedi.

Proje Koordinatörü Mahmut Koyuncuoğlu, proje kapmasında her altı ayda 9 kişiye birer adet inek verileceğini ve inek alacak kişilerin kursa alındıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?