18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Fakirin tercihi teneke soba

FAKİRİN TERCİHİ TENEKE SOBA

Kilis'te havaların soğumaya başlaması ile birlikte soba satışlarında artış yaşanırken, dar gelirli aileler teneke sobayı tercih ediyor.

Soba satıcısı Mehmet Adnan Mısırlı, havaların soğumaya başlaması ile birlikte kış hazırlığının başladığını belirterek, "Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ucuz teneke sobaları tercih ediyorlar. Fakir vatandaşlar fiyatı 15 ile 50 TL arasında değişen teneke sobaları alıyor. Genelde teneke sobaları kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar ile köyde oturan vatandaşlar tercih ediyor. Tercih etmelerinde en büyük etken, içerisinde her şeyin yanabilmesi. Çünkü fakir ailelerin büyük bölümü zeytin dalı, bağ çubuğu

ile zeytin odunu yakıyor. Bu yakacak türlerinin teneke soba dışında bir sobada yakılması imkansız. Teneke sobanın tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden biri de çevresine çabuk ısı vermesi. Normal soba satışlarında da bir artış var. Uyuyan soba olarak tabir edilen sobaya rağbet var. Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle banyoda su ısıtmaya yarayan soba da satıyoruz. İşlerimizin önümüzdeki haftadan itibaren artacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 12:20:00
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 20:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?